Iată cu ce arsenal se plimba un cetăţean în ATV

Redactia -

Iată cu ce arsenal se plimba un cetăţean în ATV

Dosar penal întocmit unui bărbat depistat pe stradă în timp ce avea asupra lui două arme neletale, deşi era obligat să le păstreze la domiciliu La data de 28.10.2012, o patrulă mixtă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 3 Poliţie Ploieşti a oprit în trafic un ATV care circula din direcţia Strejnic către Ploieşti.
Conducătorul ATV-ului a fost identificat ca fiind un bărbat domiciliat în Ploieşti, care avea asupra lui o armă tip carabină cu aer comprimat, un pistol cu aer comprimat, 36 capse din plumb, respectiv 16 alice din plumb, muniţie aferentă armelor în cauză.
Bărbatul nu avea asupra lui documentele care să ateste legalitatea deţinerii armelor identificate, motiv pentru care a fost condus la sediu pentru clarificarea situaţiei.
Din verificări a rezultat persoana în cauză posedă certificat de deţinere a armelor neletale, document ce-i conferă dreptul de ale deţine doar la domiciliu. În consecinţă, armele şi muniţia aferentă au fost ridicate în vederea confiscării şi efectuării unei constări tehnico-ştiinţifice.
În cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “deţinere sau port de armă neletală din categoria celor supuse autorizării fără drept”.