Ieşenii de la CSMS – optimişti înaintea meciului de duminică, de pe arena Ilie Oană

Redactia -

Deşi învinşi, pe teren propriu, în etapa a XX-a, prima din anul 2013, de tânăra echipă a Rapidului, scor: 0-1, după un autogol al lui Alexandru Creţu, din minutul 4, ieşenii de la CSMS s-au declarat neaşteptat de optimişti în perspectiva partidei din runda următoare a campionatului Ligii I, cu Petrolul, programată a se desfăşura duminică, 3 martie 2013, de la ora 18.00, în transmisia live a primului canal al postului de televiziune DigiSport.

Deloc întâmplător, antrenorul principal al formaţiei CSMS Iaşi, fostul internaţional Liviu Ciobotariu, i-a adus la conferinţa de presă ce a prefaţat deplasarea de la Ploieşti pe doi dintre jucătorii săi care au avut legătură cu echipa adversă. Astfel, Claudiu Tudor (foto, la minge, privit de Marius Alexe şi Issa Ba, de la Dinamo, pe „Arena Naţională”; www.antidotul.ro) nu numai că a evoluat, ca junior şi senior, la SC FC Petrolul, dar are şi domiciliul în oraşul gazdă al confruntării, iar Ciprian Milea a fost şi el component al lotului „lupilor” în eşalonul secund. Ciobotariu a declarat că „urmează un calup de trei jocuri foarte grele pentru noi, cu Petrolul, CFR Cluj şi Pandurii Târgu Jiu, adversari care se bat pentru un loc în cupele europene. În primul meci, întâlnim Petrolul, o echipă puternică, cu un moral foarte bun după victoria de la Galaţi. Sunt însă convins că băieţii au trecut peste eşecul din partida cu Rapidul şi vom merge la Ploieşti să ne batem pentru un rezultat pozitiv. Nu ne vom duce acolo în vizită. Săptămâna aceasta, i-am simţit pe jucători, la antrenamente, că pot obţine un rezultat bun pe arena Ilie Oană. Totul depinde de concentrarea de la ora jocului. Chiar dacă vom întâlni adversari foarte puternici în următoarele etape, ne vom bate pentru fiecare punct şi sper să luăm cât mai multe, pentru că am demonstrat, până acum, că ne putem bate de la egal la egal cu orice echipă”. Fostul jucător al lui FC Naţional şi Dinamo a fost primul antrenor al unei trupe adverse, pe vremea când o pegătea pe cea din urmă, în turul ediţiei 2011-2012, în cel dintâi joc oficial disputat pe noul şi modernul stadion al Ploieştiului. El a rămas la fel de optimist, deşi are unele dificultăţi pricinuite de absenţa unor jucători din efectiv: „Avem mici probleme de lot. În afara lui Petrovic, care a fost operat şi va lipsi mai mult timp, nu vom conta în acest meci nici pe Straton şi Mitic. Primul este suspendat pentru cumul de cartonaşe, în timp ce al doilea va reveni la antrenamente abia peste două săptămâni. Ne-a cam dat planurile peste cap accidentarea lui Mitic, dar eu mă bazez pe tot lotul şi vom găsi soluţii. Avrămia are probleme musculare, dar sperăm ca, până la ora meciului cu Petrolul, să fie refăcut”.

În privinţa lui Claudiu Tudor, potrivit propriei declaraţii, confruntarea de duminică are o anumită importanţă: „Pentru mine, acest meci este unul special, am crescut la Petrolul şi am debutat în liga întâii cu această echipă. Nu pot ascunde sentimentele mele faţă de Petrolul, dar acum joc la Iaşi şi sper să obţinem un rezultat bun. Am evoluat de patru ori contra acestei echipe şi nu am pierdut niciodată. Sunt convins că nici a cincea oară nu o voi face. E posibil să am parte de aceeaşi primire la Ploieşti, tot aşa cum a avut-o şi Pancu, la Iaşi (n.r. – a fost huiduit şi înjurat)! Nu ar fi prima dată, am mai plecat cu duba poliţiei acasă, de la stadion, când am jucat acolo! Aşa că, sunt obişnuit”. De subliniat că Tudor este naşul de cununie al căpitanului Petrolului, Laurenţiu Marinescu, alături de care a jucat la juniorii clubului găzarilor.

La rândul său, Milea a spus că „regretăm că nu am luat mai mult cu Rapidul, dar sperăm s-o facem la Ploieşti. E prima noastră şansă de a ne revanşa, iar eu cred că putem chiar să şi batem. Jocul ne dă motive să credem în victorie”!

Reamintim că echipei gazdă a meciului de duminică îi va lipsi golgheterul Jeremy Bokila, pentru cumul de cartonaşe, urmând a se vedea dacă, în schimb, Marinescu şi Sebastian Achim vor putea juca atunci.