Ţigări de contrabandă trecute peste graniţă cu… tiroliana

Redactia -

Ţigări de contrabandă trecute peste graniţă cu… tiroliana

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Halmeu — I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit peste 20.000 pachete de țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 180.000 lei, ce au fost introduse în țară peste frontiera de stat cu ajutorul unui scripete care rula pe cabluri legate între doi arbuști, informează ITPF. În data de 14 octombrie a.c., în jurul orei 15.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Halmeu, aflați în serviciul de supraveghere a frontierei de stat, au descoperit ascunse în vegetație mai multe colete voluminoase care conțineau țigări.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă însoțită de câinele de urmă, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice de supraveghere a zonei. Totodată, au fost anunțate despre caz și autoritățile de frontieră din Ucraina în vederea reținerii și identificării persoanelor, precum și a cercetării în comun a evenimentului. La cercetarea terenului au fost descoperite 32 de colete voluminoase ce conțineau țigări, precum si un sistem format dintr-un scripete care rula pe cabluri legate între doi arbuști, folosit pentru trecerea țigărilor peste fâșia de protecție a frontieră de stat. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 20.550 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 180.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.