Îi va pierde, în iarnă, Petrolul pe Sofiane Moussa și Nicolas Farina?

Dragos Trestioreanu -

Îi va pierde, în iarnă, Petrolul pe Sofiane Moussa și Nicolas Farina?

La meciul de vineri, 27 noiembrie 2015, dintre Petrolul și CFR Cluj, a asistat și agentul de jucători francez Alexandre Mouelhi, patronul-director al Societății Generation Foot Management. Reprezentant al câtorva fotbaliști cunoscuți la noi, unii dintre ei aflați în lotul „lupilor” sau trecuți prin tabăra găzarilor, precum Sofien Moussa (foto; www.prosport.ro) și Nicolas Farina, respectiv Guillaume Rippert, Mouelhi mai este agentul și al foștilor componenți ai Astrei Giurgiu, Syam Ben Youssef și Mirko Ivanovski. Dar și al unui internațional tunisian, Karim Ben Amor, testat la un moment dat de Dinamo, echipă care nu i-a plăcut însă maghrebianului, el refuzând astfel să semneze un contract. Prezența lui Alex Mouelhi la arena Ilie Oană a atras atenția după meciul cu ardelenii, ca și discuțiile purtate cu Moussa, la ieșirea de la vestiare a acestuia din urmă.

Surse apropiate clubului ploieștean spun că, de fapt, impresarul a venit cu un scop precis în România, mai exact de a trata, luna viitoare, rezilierea contractelor lui Sofiane Moussa și Nicolas Farina. Dacă, cel de-al doilea ar putea fi considerat deja un „caz închis”, bifând mai puține minute pe terenb, și acelea exclusiv în turul sezonului regular, atunci când a fost mai mult accidentat, de fapt, plecând apoi în Franța, de două ori, la tratament și recuperare, ultima dată nemaiîntorcându-se în România, în schimb, primul este un titular incontestabil. Motivul pentru care fotbalistul francez, dar și cel tunisian, ar agrea totuși ruperea amiabilă a angajamentelor avute cu SC FC Petrolul ar fi restanțele salariale, ba chiar, mai spun sursele, și neîncasarea primelor de instalare, ei venind ca jucători liberi de contract.

Dată fiind starea de insolvență a clubului „galben-albaștrilor”, ca și lipsa acută de fonduri financiare, deși s-au făcut, recent, eforturi mari pentru a se mai achita din datorii, vezi de ultim moment plata chiriilor de la sediul din globul de sticlă, dintre peluza 2 și tribuna a doua, și de la fan-shop, nu ar fi exclus ca patronatul să fie de acord a se depărți și de Moussa, nu numai de Farina, pe ultimul nemaicontându-se, oricum, de o perioadă lungă de timp. Situație în care, deși are nu mai puțin de cinci vârfuri de atac în lot, în afara africanului mai fiind și Toto Tamuz, Valentin Lemnaru, Vlad Rusu și internaționalul moldovean Nicolae Milinceanu, Petrolul l-ar pierde pe cel mai insistent, cel mai harnic, cel mai luptător și cel mai activ, singura hibă a lui fiind că nu prea marchează pe măsura așteptărilor. Rămâne de văzut, acum, dacă Sofiane va putea fi convins să-și ducă până la capăt contractul întins pe doi ani, Farina fiind semnat doar până la sfârșitul campionatului, sau părțile își vor strânge mâinile în pauza competițională de iarnă.