Îl bate cineva pe Şumudică?

Redactia -

De la venirea lui Marius Şumudică pe banca Astrei, echipa din „9 Mai” nu a mai pierdut niciun meci, deşi a disputat de-atunci, în campionat, nu mai puţin de şapte. Au fost patru victorii şi, cu remiza din seara aceasta, de la Galaţi, s-au adunat şi trei rezultate de egalitate. 15 puncte din 21 posibile nu sunt chiar la îndemâna oricui, aşa că nu miră pe nimeni că  „dracii” cochetează acum cu locurile ce permit calificarea în cupele europene. În meciul cu Oţelul, până la accidentarea serioasă a lui Udoji, din minutul 16, Astra a lăsat impresia că, în afara de organizarea perfectă, care a asigurat o defensivă impenetrabilă, are şi atuuri în privinţa atacului. Raidurile lui Fatai (foto; www.gsp.ro) şi Strătilă, împingerea jocului în faţă de către Băjenaru, aportul ofensiv al fundaşilor laterali, Mihalache şi Junior Morais, au lăsat impresia că golul în poarta lui Grahovac va veni oricum. Numai că faultul din spate al lui Iorga l-a terminat pe nigeriano-bulgar, înlocuitorul lui, Al. Stan, fiind mai degrabă mână moartă. Pe parcurs, odată ce Strătilă şi Fatai au mai „terminat benzina”, iar Băjenaru şi-a pierdut din luciditate, a fost clar că X-ul era mulţumitor pentru băieţii lui Marius Şumudică, cocoţat în tribună, din cauza unei suspendări.

Gălăţenii, care nu au avut – ca şi astriştii, de fapt – nicio ocazie clară de gol până în minutul 39, au „scos din joben” o minunăţie de pasă pe poziţie viitoare a lui I. Neagu,. Sârbul Punosevac a urmărit-o cu ambiţie, iar şutul său de la 17 metri l-a nimerit în picior pe S. Lung jr, de unde i-a deviat în piept  atacantului. Şi s-a făcut  astfel de 1-0, contrar cursului jocului, mingea ducându-se atunci în poarta goală. Dar Fatai nu este un jucător care să renunţe cu una, cu două, dacă poate scoate maximum din orice minge. Asta chiar dacă e la adversar, pe linia de fund a terenului şi aproape de fanionul de la colţul terenului. Nigerianului i-a ieşit cornerul, ce a fost executat plouat de către Băjenaru, în faţa careului mic, surprins de traiectorie, Punosevac transformându-se din înger în demon. El i-a pus balonul pe cap lui Fatai, care l-a trimis, cu efect, direct în colţul din dreapta al porţii Oţelului. Fusese ultima fază a primei reprize, care s-a încheiat cu un scor just: 1-1.

La reluare, jocul s-a mai deschis, au fost mai multe faze de poartă, ocazii de a se înscrie, îndeosebi de partea gazdelor, dar a rămas acelaşi scor de la finele primelor 45 de minute. Per ansamblu, un joc antrenant, chiar dacă lipsa oportunităţilor de a marca, timp de aproape 40 de minute, a indus ideea de meci mai tern. Nu a fost însă deloc aşa. După acest rezultat de egalitate, frica de Manchester United a gălăţenilor a atins cotele cele mai înalte, fiindcă Astra nu valorează nici cât Wayne Rooney singur. Oţelul stă prost acum la capitolul ofensivă, chiar cu mai mulţi jucători de profil ofensiv pe teren, trimişi în disperare de cauză de Dorinel Munteanu, tot nu s-a putut găsi victoria. Cu Manchester…

La Galaţi, Şumudică a mizat pe următorii jucători: S. Lung jr (cpt) 6.5 – Mihalache 6, V. Găman 6, L. Goian 6, Junior Morais 7 – Seto 6.5, N’Doye 6.5 – Strătilă 6.5 (70 B. Rusu 5.5), Băjenaru 6.5, Udoji 7 (20 Al. Stan 5) – Fatai 7.5 (83 Miranda). Dorinel Munteanu şi-a pus speranţele în următorul „11” şi în trei rezerve: Grahovac 6.5 – Râpă 6, Perendija 6, S. Costin (cpt) 6, Sălăgeanu 5.5 – Filip 5 (54 Pena 6), I. Neagu 7 – Iorga 4.5 (46 Antal 6.5), G. Giurgiu 6, Frunză 6 – Punosevac 7.5 (75 G. Paraschiv 6). Au primit cartonaşe galbene „astriştii” Fatai (33), L. Goian (85), Seto (87) şi „oţelarii” Iorga (16), Râpă (30), Perendija (33), Frunză (78) şi I. Neagu (86). A arbitrat de nota 6 băcăuanul Emil Voicu, căruia i-a fost teamă parcă să dicteze două eliminări, la faza accidentării serioase a lui Udoji şi, respectiv, la o posibilă altă accidentare gravă a lui Junior Morais. Iorga şi Râpă s-au ales, fiecare, doar cu un cartonaş galben şi au rămas pe teren. E drept, Iorga, până la pauză, dar africanul  lovit de el ajunsese la cabine cu o jumătate de oră mai înainte. Asistenţii lui Voicu, vasluienii Ovidiu Artene şi Daniel Hulubei, au fost amîndoi de 6.5.