Îl vom vedea marți, la Blejoi, pe viitorul antrenor principal al Petrolului? Discuții cu Ilie Stan, dar negocierile nu se opresc, încă, la tehnicianul Gloriei, mai fiind și alte nume „pe țeavă”!

Dragos Trestioreanu -

Îl vom vedea marți, la Blejoi, pe viitorul antrenor principal al Petrolului? Discuții cu Ilie Stan, dar negocierile nu se opresc, încă, la tehnicianul Gloriei, mai fiind și alte nume „pe țeavă”!

În această săptămână, miercuri și vineri, la fosta arenă Conpet, din Strejnicu, s-au desfășurat, după cum se știe deja, două meciuri-test ale Petrolului Ploiești – cu un lot destul de diferit față de cel din campionat – cu divizionarele C Hușana Huși și, respectiv, CS Tunari, încheiate cu rezultate diametral opuse: 2-3 și 8-1! Au fost partide în care, așa cum s-a promis, antrenorul principal interimar Octavian Grigore a folosit și mulți tineri, fie din propria academie, fie sosiți la probe. Dintre ultimii, a lăsat o impresie frumoasă un fost dinamovist născut în anul 2002, Raoul Valentin Cristea (foto, în echipament galben), cu junioratul făcut în Spania și gol marcat la debutul în echipamentul „lupilor”! Tehnicianul Petrolului a încercat să alcătuiască formule de echipe pe cât posibil mai echilibrate, iar adversarele, deși de același nivel competițional, dar din serii diferite, au oferit replici… diferite. Dacă moldovenii au jucat de parcă era ultimul lor meci din viață, ilfovenii au părut intrați… de mai multă vreme în vacanță! Drept urmare, și scorurile finale au fost diferite! Însă, la toate jocurile-test voi reveni pe larg după ce se va desfășura și cel de marți, 18 mai 2021, de la ora 18.00, din deplasare, cu CS Blejoi, tot o formație din al treilea eșalon, dar din județul Prahova. Va fi al treilea amical – și ultimul – dintre cele anunțate de petroliști înaintea finalului play-out-ului. E drept că, dacă în ceea ce privește numericul oponentelor nu s-a schimbat nimic, în privința numelor acestora au intervenit modificări: CS Tunari în locul Metalului Buzău, respectiv CS Blejoi, în cel al Ceahlăului Piatra Neamț. Situație care a încurcat oarecum planurile inițiale ale conducerilor administrative și tehnice ale găzarilor. Apropo de cea dintâi, dacă la disputa amicală cu Hușana a fost prezent, mare parte din timp, și președintele executiv Costel Lazăr, la cea contra Tunariului, acesta a absentat, dar… motivat.

Astfel, Lazăr a trebuit să-și rezerve mare pare din timpul de vineri, 14 mai, discuțiilor cu primul antrenor aflat pe lista scurtă din care se va alege viitorul responsabil tehnic al „lupilor”. Cel dintâi a fost Ilie Stan (foto sus), un nume vehiculat și anterior, mai precis în vara lui 2018, alesul fiind atunci Leo Grozavu, demis după doar câteva luni de la cârma Petrolului! Stan – în ultimele două ediții de campionat antrenor principal la SCM Gloria Buzău, în eșalonul secund – nu mai pare în grațiile conducerii clubului din județul vecin, despre care www.liga2.prosport.ro notează că ar trata, în prezent, cu Marius Lăcătuș, Mihai Teja și Dan Alexa, numai primul fiind, în prezent, liber de contract. Este posibil ca fostul jucător și antrenor al Stelei să fi atras atenția ploieștenilor după ce Petrolul nu a reușit – în două ediții de campionat și trei meciuri directe disputate la Ploiești, pe arena Ilie Oană – să câștige vreun meci în dauna Gloriei Buzău, care îl avea la cârmă pe Ilie Stan! Însă, se aude și că negocierile pentru viitorul post ocupat de la finele sezonului regular și în play-out de către Tavi Grigore nu se vor limita la cele purtate deja cu buzoianul de origine, mai fiind și alte nume „pe țeavă”, așa cum se zice în folclorul fotbalistic. Situație în care, după ce se va fi lucrat intens tot week-end-ul, nu ar fi exclus ca luni, 17 mai, să aflăm numele noului șef al colectivului tehnic al Petrolului pentru sezonul 2021-2022. Ba mai mult, chiar ca acesta să fie văzut marți la Blejoi, la ultimul joc-test de dinaintea vacanței de primăvară-vară al „galben-albaștrilor”. La ultimul joc care a opus Petrolului pe Gloria Buzău a lui Ilie Stan, în loja clubului, așezați, de la dreapta la stânga, după… principiul „unul cu mască, altul fără mască”, au luat loc CEO al Veolia România, actual sponsor al clubului ploieștean, Mădălin Mihailovici, motivatorul jucătorilor Petrolului, Leonard Ursea, președintele executiv al clubului, Costel Lazăr, și cel al CS Blejoi, adversara de marți, un fost arbitru-asistent de Divizia A, Gheorghe Biziniche (foto jos)

De subliniat că același www.liga2.prosport.ro a anunțat că suporterii care fac parte din Consiliul Director și Adunarea Generală a Asociaților ale ACS Petrolul ’52 ar fi respins propunerea alegerii lui „Iliesta”, așa cum este poreclit Stan, ei preferând un tehnician localnic tânăr, oferindu-se drept propunere numele lui Nicolae Constantin, parte la început a proiectului demarat în vara lui 2016, dar renunțând destul de repede din cauza unor nepotriviri de viziuni tehnice cu antrenorul principal de atunci. Cel care, de altfel, este și acum pe același post. Rămâne de văzut dacă rezultatele bune bifate de Nae Constantin la Fotbal Comuna Recea (L2), dar nu numai, vor conta în ochii conducerii găzarilor sau se va mai negocia și cu alți antrenori despre care se speră că ar putea asigura mult dorita promovare. În afara alegerii viitorului antrenor principal, oficialii ploieșteni trebuie să se preocupe, acum, și de alcătuirea viitorului efectiv, din cel prezent destui plecând deja de tot sau numai în vacanță. Evident că trebuie aduși, pentru a avea și viitorul tehnician pe cine antrena! Cine va mai veni la Petrolul se va afla nu peste mult timp, după ce au „transpirat” numele lui Marius Coman – absentul primei manșe a barajului de menținere/retrogradare din L2, terminată cu 2-0 în favoarea Fotbal Comuna Recea, în dauna Unirii Slobozia, fără petrolistul împrumutat acolo, Sory Diarra, accidentat – și Darius Buia (Viitorul Pandurii Târgu Jiu). Una peste alta, sunt zile foarte încărcate pentru conducere, pentru a se găsi cele mai bune soluții atât pentru noutățile din rândul seniorilor, cât și a „underilor” născuți în 2001 și 2003, oferta internă nepărând chiar prea grozavă după dublul eșec de la Sepși Sfântu Gheorghe: 2-3 la „U 19”, respectiv 1-3 la „U 17”! Noroc cu succesul la scor de forfait al echipei „U 16” a Petrolului, 3-0, la Focșani, în fața CSM Focșani 2007! Un pas mare spre calificarea în faza eliminatorie a Ligii Elitelor.

Foto: www.liga2.prosport.ro si www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu)