Ilustrul arhitect Toma T. Socolescu a primit post-mortem titlul de cetăţean de onoare al comunei Păuleşti

Daniel Dimache -

Ilustrul arhitect Toma T. Socolescu a primit post-mortem titlul de cetăţean de onoare al comunei Păuleşti

În ziua de 19 mai 2018, cu prilejul Sărbătorii Cireșelor, tradiţională sărbătoare a comunei Păuleşti, primarul Sandu Tudor a acordat diploma de Cetăţean de onoare, post mortem, pentru profesorul -arhitect TOMA T. SOCOLESCU, fost primar al comunei şi personalitate deosebită a plaiurilor noastre. Prin acest act spunem noi, de punerea a unei personalităţi pe piedestalul pe care îl merită în comunitate, de reparaţie morală chiar, primarul comunei Păuleşti, Sandu Tudor, a dovedit că este şi un om al tradiţiei, al trecutului, aşa cum dovedeşte prin activitatea sa administrativă, că este şi un om al prezentului şi al viitorului, iar Consiliul Local, de asemenea, merită felicitări pentru hotărârea luată. Diploma a fost înmânată ing. Constantin Ilie, omul care a promovat continuu personalitatea ilustrului arhitect, dar şi imaginea comunei Păuleşti, autorul monografiei localităţii. Acesta a dăruit-o Primăriei spre păstrare și expunere în spațiul public. 

Toma T. Socolescu este şi cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, unde, de asemenea, a ocupat funcţia de edil. 

Iată mesajul ing. Constantin Ilie:
„În urmă cu vreo zece ani deși Toma T Socolescu exista printre noi, prin lucrările și operele sale, se știa foarte puțin despre personalitatea sa. O acțiune benefică inițiată în anul 2010 l-a scos dintr-o uitare nedreaptă în Ploiești și Păulești. De atunci până acum, în comunitatea păuleșteană există: o școală, o casă de cultură, o stradă cu numele său, un bust în fața școlii, un tablou și o placă îi holul primăriei care îi amintesc imaginea. Astăzi , prin diploma de Cetățean de Onoare post mortem, s-a mai făcut un pas spre cinstirea memoriei sale.
Mulțumesc Domnului Primar și Consiliului Local pentru hotărârea luată și pentru alegerea de primitor al acestei diplome. Consider că locul potrivit al ei este unul public, spre a fie vizibilă de toți cei care îi apreciază opera. În acest sens vă rog să-mi permiteți să o predau doamnei secretare.
Vă mulțumesc pentru ascultare! , Constantin ILIE”

Foto: Ion Vasile