Gazeta de Prahova

Ilustrul arhitect Toma T. Socolescu a primit post-mortem titlul de cetăţean de onoare al comunei Păuleşti

Administrație

Daniel Dimache

În ziua de 19 mai 2018, cu prilejul Sărbătorii Cireșelor, tradiţională sărbătoare a comunei Păuleşti, primarul Sandu Tudor a acordat diploma de Cetăţean de onoare, post mortem, pentru profesorul -arhitect TOMA T. SOCOLESCU, fost primar al comunei şi personalitate deosebită a plaiurilor noastre. Prin acest act spunem noi, de punerea a unei personalităţi pe piedestalul pe care îl merită în comunitate, de reparaţie morală chiar, primarul comunei Păuleşti, Sandu Tudor, a dovedit că este şi un om al tradiţiei, al trecutului, aşa cum dovedeşte prin activitatea sa administrativă, că este şi un om al prezentului şi al viitorului, iar Consiliul Local, de asemenea, merită felicitări pentru hotărârea luată. Diploma a fost înmânată ing. Constantin Ilie, omul care a promovat continuu personalitatea ilustrului arhitect, dar şi imaginea comunei Păuleşti, autorul monografiei localităţii. Acesta a dăruit-o Primăriei spre păstrare și expunere în spațiul public. 

Toma T. Socolescu este şi cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, unde, de asemenea, a ocupat funcţia de edil. 

Iată mesajul ing. Constantin Ilie:
„În urmă cu vreo zece ani deși Toma T Socolescu exista printre noi, prin lucrările și operele sale, se știa foarte puțin despre personalitatea sa. O acțiune benefică inițiată în anul 2010 l-a scos dintr-o uitare nedreaptă în Ploiești și Păulești. De atunci până acum, în comunitatea păuleșteană există: o școală, o casă de cultură, o stradă cu numele său, un bust în fața școlii, un tablou și o placă îi holul primăriei care îi amintesc imaginea. Astăzi , prin diploma de Cetățean de Onoare post mortem, s-a mai făcut un pas spre cinstirea memoriei sale.
Mulțumesc Domnului Primar și Consiliului Local pentru hotărârea luată și pentru alegerea de primitor al acestei diplome. Consider că locul potrivit al ei este unul public, spre a fie vizibilă de toți cei care îi apreciază opera. În acest sens vă rog să-mi permiteți să o predau doamnei secretare.
Vă mulțumesc pentru ascultare! , Constantin ILIE”

Foto: Ion Vasile

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline