Imagini de la inaugurarea noului parc construit în stațiunea Cheia pentru turiști și localnici

Daniel Dimache -

Imagini de la inaugurarea noului parc construit în stațiunea Cheia pentru turiști și localnici

Ieri, 30 iunie, a fost inaugurat, în stațiunea Cheia, un superb parc de agrement destinat atât localnicilor, cât și turiștilor. Parcul ARCA, denumit așa pentru că se dorește a fi un loc al salvării celor ce vin aici, la munte, vara, pentru a scăpa de arșița orașelor.

La ceremonie a participat aproape întreaga suflare a satului, mulți copii, dar și oficialitățile comunei Măneciu, primarul Florin Auraș Dragomir, viceprimarul Daniela Devesel, consilieri locali, angajați ai Primăriei, vicepreședintele CJ Prahova, Dumitru Tudone, subprefectul Marius Soare, primari din comune prahovene și alte persoane implicate în realizarea acestui obiectiv, inclusiv constructorul și inițiatoarea proiectului.

Publicitate

Cu această ocazie s-a resfințit și troița din zonă, dedicată memoriei eroilor din satul Cheia, căzuți în luptele pentru apărarea patriei. 

În cadrul evenimentului, formația de majorete a comunei Măneciu a prezentat publicului un program foarte apreciat de audiență.

Parcul ARCA a beneficiat de fonduri europene, în valoare de 100.000 de euro, prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime, derulat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

A fost construit pe un teren de aproape 2000 mp, în stațiunea Cheia, la intersecția dintre DN1 A și drumul principal care duce în localitate.

Parcul ARCA este prima dintre cele 8 investiții ce vor fi realizate în comuna Măneciu, în următorii ani.