Imagini de la Vălenii de Munte, la deschiderea Universităţii Populare „Nicolae Iorga”

Daniel Dimache -

Imagini de la Vălenii de Munte, la deschiderea Universităţii Populare „Nicolae Iorga”

Chiar dacă mai târziu cu aproape o lună faţă de perioada tradiţională a desfăşurării anuale a cursurilor Universităţii Populare de Vară „Nicolae Iorga”, de la Vălenii de Munte, evenimentul are loc şi anul acesta, prin eforturile Consiliului Judeţean Prahova şi Primăriei Vălenii de Munte, în pofida pandemiei care anulează cele mai multe dintre evenimentele de gen, din România şi din lume. 

Astăzi, a avut loc ceremonia de deschidere a cursurilor, cu omagiul adus, la bustul acestuia, marelui instoric fondator, cu mai bine de un secol în urmă, al Universităţii Populare care îi poartă numele. De altfel, comunicările vor continua până în 9 septembrie la Centrul Cultural „Nicolae Iorga”, din Vălenii de Munte, sub semnul distanţării fizice, dar al apropierii sufleteşti pe plan naţional şi cultural între cei prezenţi, de la personalităţi, la români simpli care au ţinut să participe la cea de-a 67-a ediţie a marelui eveniment, una neobişnuită.

Vă prezentăm imagini din prima zi a desfăşurării cursurilor Universităţii de Populare Vară „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte – 2020.