Imagini pe camera de supraveghere cu ”hoața de flori” care operează într-un cartier al Ploieștiului

Daniel Dimache -

Operează aproape… profesionist, dacă se spune așa. Vine îmbrăcată într-un hanorac, cu gluga trasă mult pe frunte, ca să nu fie recunoscută, iese la furat în jur de orele 3 – 4 dimineața, atunci când toată lumea doarme. Sigur se informează din vreme ce și de unde are de furat, e pregătită cu o sacoșă încăpătoare unde își bagă prada. Zona de ”activitate” este Păltiniș – Ghe. Gr. Cantacuzino. Probabil locuiește în apropiere, de unde vine pe jos, pentru că ar atrage atenția o mașină ce oprește în miez de noapte și din care coboară o femeie. Nu fură decât flori.

Unul dintre cititorii noștri, victimă în repetate rânduri a acestui mod de operare, i-a pregătit o surpriză, a montat o cameră de supraveghere. Omul, locuind la bloc, la parter, cu nostalgia curții plină de verdeață și flori, pune ghivece la ferestre pentru a bucura propria familie, dar și ochii trecătorii. A privit stupefiat înregistrarea camerei și a văzut-o în timpul acțiunii pe hoața de flori: femeia s-a apropiat liniștită de ferestre, a scos tacticoasă câteva flori, cu rădăcină, din fiecare ghiveci, le-a vârât în sacoșă și dusă a fost. A lăsat ghivecele și restul de flori, ”de prăsilă”. După cum se mișcă și după vestimentație, pare o persoană tânără. Și cu mare tupeu. Poate și ceva probleme psihice, cine știe, mai ales că de fiecare dată șterpelește câte 3 flori!

”Nu e mare pagubă financiară, dar problema este că se repetă al treilea an la rând. Iar fapta a fost premeditată, ceea ce mă face să cred că nu e prima oară. Nu am de gând să sesizez poliția. Sunt sigur că au cazuri mai importante. Vreau doar să se oprească”, ne-a transmis cititorul nostru, care crede că autoarea este o ”gospodină din vecinătate”.

În ce ne privește redăm imaginile de pe cameră în ideea că cineva ar putea să o recunoască pe doamnă și să o oprească ca situația să nu degenereze, atunci când dă iama pe la ferestrele oamenilor.