Importanta serviciilor de optimizare SEO magazin online inca de la inceputul proiectului

Daniel Dimache -

Importanta serviciilor de optimizare SEO magazin online inca de la inceputul proiectului

In ziua de azi, din ce in ce mai multi administratori de business-uri in comert creaza extensii ale magazinelor fizice in mediul online. Pentru a fi siguri de reusita, cei mai multi apeleaza la companii specializate nu numai in crearea de magazine online, ci si in servicii de optimizare SEO pentru un magazin online si alte tipuri de promovare. Serviciile de optimizare a unui magazin online sunt foarte importante nu numai pentru buna functionare a site-ului, ci si pentru a atrage mai multi clienti pentru business si pentru a face o reclama pozitiva, nu agresiva.

 

Ce presupun serviciile de optimizare SEO magazin online

Serviciile de optimizare SEO magazin online au in vedere aducerea magazinului online in topul cautarilor clientilor si potentialilor clienti pe motoarele de cautare. SEO este o forma de promovare foarte importanta, pentru ca ajuta ca un magazin online, din alte zeci de mii de magazine similare, sa se poata face cunoscut.

 

Alegerea optima a platformei magazinului online este foarte importanta. Specialistii vor stabili si structura si arhitectura SEO a magazinului online si vor face o analiza foarte riguroasa a cuvintelor cheie. Acestea pot fi incadrate in categorii, subcategorii si filtre diferite, insa numai cu ajutorul unor specialisti care gandesc nisat si pun in valoare un magazin online care vinde numai un anumit tip de produse, se poate realiza o optimizare SEO exemplara.

 

Administratorii de afaceri care sunt la inceput de drum in mediul online si nu au bani de reclama, pot suplimenta continutul SEO al magazinului cu ajutorul blogului.

 

Viteza de incarcare a magazinului online este un alt aspect important de luat in considerare. Cu cat viteza de incarcare este mai mare, cu atat optimizarea se realizeaza in parametrii optimi. Alegerea unei firme de hosting buna este un alt criteriu esential, pentru ca de aceasta depinde de fapt eficienta magazinului online.

 

Securizarea magaznului online este un alt aspect pe care specialistii il iau in calcul in vederea optimizarii SEO a unui magazin online, precum si metatitlurile si metadescrierile. Metatitlurile sunt primele pe care Google le citeste la un site web, la un magazin online, dar si primul element pe care il vad clientii cand navigheaza pe net. Metadescrierile trebuie sa fie foarte creative si atractive, deoarece numai astfel clientii sunt indrumati sa gaseasca cuvintele cheie care le aduc trafic. Unele elemente din metadescrieri sunt menite sa atraga clientii si sa ii convinga sa dea click.

 

Magazinul online poate fi optimizat si Off page. Aceasta optimizare face referire la toate actiunile SEO ce se desfasoara in afara site-ului pentru a-i creste acestuia popularitatea pe motoarele de cautare. Nu in ultimul rand, prezenta in social media si posibilitatea de a primi guest post-uri si comentarii pe diferite site-uri reprezinta un alt mijloc de a directiona link-uri si trafic catre magazinul online.

 

Fara doar si poate, magazinele online optimizate in mod corect din punct de vedere SEO vor fi accesate de catre persoanele care chiar cauta un anumit tip de produs sau de serviciu. Statisticile arata ca succesul optimizarii magazinului online depinde mult de partea off-page, dar si de partea on-page, iar acest proces ar trebui sa fie unul continuu.