Impozite mai mici la Ploieşti, în 2017

Redactia -

Impozite mai mici la Ploieşti, în 2017

Joi, 10 noiembrie, la Teatrul “Toma Caragiu”, a avut loc dezbaterea publică privind taxele  şi impozitele locale din Municipiul Ploiești pentru anul 2017.

Potrivit proiectului inițiat de primarul Adrian Dobre, care urmează să fie supus votului Consiliului Local Ploiești, pentru prima dată în ultimii ani, taxele și impozitele locale pentru persoanele fizice și juridice aferente clădirilor și terenurilor se vor reduce cu 3%. 

Totodată, impozitul pentru autovehicule nu se va majora, acesta rămânând la cel mai mic nivel impus de legislația actuală. 

Le mulțumesc celor care au participat la dezbaterea publică privind taxele şi impozitele locale și îi asigur pe toți ploieștenii că banul public va fi gestionat corect și transparent, în interesul cetățeanului. De asemenea, profit de moment să anunț că prioritatea investițiilor pentru anul 2017 o reprezintă creșele, grădinițele, școlile și liceele de pe raza municipiului ”, a declarat primarul Adrian Dobre

Proiectul privind taxele şi impozitele locale menține toate facilitățile acordate în anii anteriori unor categorii sociale defavorizate, inclusiv reducerea cu 10% a taxelor și impozitelor achitate integral până la 31 martie 2017. 

La dezbatere au mai participat și consilieri locali și reprezentanți ai partidelor politice reprezentative din Ploiești, atmosfera fiind una calmă și lucrativă, fapt apreciat de primar: „le mulțumesc tuturor consilierilor locali și politicienilor care au participat la dezbatere pentru atitudinea pro-activă și în interesul cetățeanului. Dezbaterea de ieri a arătat în premieră pentru ultimii ani că, indiferent de culoarea politică, putem conlucra în interesul cetățeanului”, a declarat primarul Dobre.

 

DIRECȚIA COMUNICARE, RELAȚII PUBLICE