Impozite majorate cu 300% pentru terenurile nelucrate şi clădirile neîngrijite din comuna Păuleşti

Daniel Dimache -

Impozite majorate cu 300% pentru terenurile nelucrate şi clădirile neîngrijite din comuna Păuleşti

Administraţia locală din comuna Păuleşti a luat o decizie de natură să înfrumuseţeze şi mai mult localitatea, care şi în prezent este una dintre cele mai îngrijite şi curate din cele rurale din judeţul Prahova. Pe principiul conform căruia doar măsurile coercitive funcţionează pentru majoritate oamenilor, Consiliul Local Păuleşti a luat hotărârea de a majora cu 300% impozitul pentru terenurile nelucrate şi pentru clădirile neîngrijite, urmărind să îmbunătăţească aspectul urbanistic şi imaginea localităţii.

Există deja stabilite condiţii clare pentru încadrarea clădirilor în această categorie, prin acordarea unui punctaj care se acordă pentru starea acoperişului, a faţadelor şi pentru existenţa altor deficienţe structurale vizibile din exterior.

În ce priveşte terenurile, sunt vizate pentru majorarea impozitului terenurile agricole nelucrate timp de 2 ani consecutiv.

Conform regulamentului special adoptat în acest scop, au fost identificate 57 de obiective pentru care se vor aplica impozite întreite în anul 2019.