Gazeta de Prahova

Impozite majorate cu 300% pentru terenurile nelucrate şi clădirile neîngrijite din comuna Păuleşti

Știri

Daniel Dimache

Administraţia locală din comuna Păuleşti a luat o decizie de natură să înfrumuseţeze şi mai mult localitatea, care şi în prezent este una dintre cele mai îngrijite şi curate din cele rurale din judeţul Prahova. Pe principiul conform căruia doar măsurile coercitive funcţionează pentru majoritate oamenilor, Consiliul Local Păuleşti a luat hotărârea de a majora cu 300% impozitul pentru terenurile nelucrate şi pentru clădirile neîngrijite, urmărind să îmbunătăţească aspectul urbanistic şi imaginea localităţii.

Există deja stabilite condiţii clare pentru încadrarea clădirilor în această categorie, prin acordarea unui punctaj care se acordă pentru starea acoperişului, a faţadelor şi pentru existenţa altor deficienţe structurale vizibile din exterior.

În ce priveşte terenurile, sunt vizate pentru majorarea impozitului terenurile agricole nelucrate timp de 2 ani consecutiv.

Conform regulamentului special adoptat în acest scop, au fost identificate 57 de obiective pentru care se vor aplica impozite întreite în anul 2019.

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline