Imprimanta Samsung sau dispozitiv multifunctional?

Daniel Dimache -

Imprimanta Samsung sau dispozitiv multifunctional?

Imprimantele au devenit indispensabile atât la locul de muncă, cât și acasă, iar motivele pentru care ar trebui să îți achiziționezi una sunt foarte multe.

Publicitate

Iar în ultimii ani, imprimantele au devenit mult mai eficiente și mai puțin costisitoare, de aceea nu este deloc ușor să găsești modelul potrivit.

Ceea ce este mai complicat însă, este alegerea modelului potrivit, dacă se ține cont de faptul că acum sunt disponibile mai multe tipuri, și anume:

  • imprimantă cu laser sau inkjet,
  • imprimantă alb- negru sau color,
  • imprimantă print- only sau un dispozitiv multifuncțional.

În toate cazurile de mai sus, deși pentru fiecare dintre modele există avantaje și dezavantaje, este important să iei în considerare care vor fi momentele în care vei avea nevoie de imprimantă și pentru ce o să o folosești.

Care sunt criteriile de care trebuie să ții cont în alegerea imprimantei?

Există anumite criterii de care trebuie să ții cont atunci când ești în căutarea unui nou model de imprimantă pentru birou sau pentru acasă:

  • Care este numărul de pagini pe care vrei să le printezi în medie( această valoare va diferi în funcție de locul pentru care cumperi imprimanta- pentru acasă sau pentru birou)
  • Vrei să printezi și color?
  • Vei avea nevoie să scanezi documente sau să le trimiți pe fax?
  • Este mai convenabilă pentru tine printarea wireless?
  • Care este bugetul disponibil?

Alegerea imprimantei potrivite pentru tine

După cum se vede, există foarte mulți factori pe care trebuie să îi iei în calcul atunci când trebuie să alegi o nouă imprimantă, însă, dacă nu vrei să te complici prea mult, cea mai simplă variantă este să alegi un model cu toner imprimante, dacă numărul de pagini pe care le dorești nu este mare, iar dacă îți dorești ca din când în când să printezi și fotografii, optează pentru un model cu jet de cerneală.

Totuși, pe lângă imprimare, există șanse mari să mai fie necesar  nu doar să imprimi, ci și să scanezi documente existente, să le copiezi, să trimiți documente prin fax sau să le salvezi ca fișiere. Chiar dacă ai posibilitatea, în zilele noastre, de a scana documente cu ajutorul telefonului, calitatea acestora nu se compară cu cea a unui document scanat la imprimantă.

De asemenea, pentru a putea face cea mai bună alegere pentru tine, astfel încât să nu ai parte de cheltuieli foarte mari pe parcurs, este să verifici cât costă prețul fiecărei pagini printate. Iată cum o poți face: împarte costul unor cartușe tip SAMSUNG la randamentul paginii cartușului sau numărul de pagini pe care vrei să le imprimi din fiecare cartuș.

 În concluzie, poate fi dificil să găsești imprimanta potrivită pentru tine foarte ușor, dacă îți dorești un model mai complex, însă dacă îți vei răspunde la întrebările de mai sus și vei ține cont de aceste sfaturi, alegerea va fi foarte simplă.

Sursa de imagine:

OneStockPhoto / Shutterstock.com