În 3 zile, 173 de hectare de vegetaţie au ars în Prahova

Redactia -

În 3 zile, 173 de hectare de vegetaţie au ars în Prahova

În ultimele 72 de ore, subunităţile operative ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Prahova au intervenit pentru gestionarea a 29 de incendii de vegetaţie uscată. În acţiunile de intervenţie a fost angrenat un număr de 173 de pompieri care au intervenit pentru stingerea unei suprafeţe totale de aproximativ 173 ha.

01.04.2012, ora 21:14 – incendiu casă particulară

    În localitatea Buşteni, strada B-dul Independenţei, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă  pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar R. Dorel .
    Au ars: aparate de uz casnic, mobilier şi aproximativ 10 mp perete din lemn.
    Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 50.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 5.000 lei.
    Cauza probabilă: sucrtcircuit electric – aparate electrice de încălzire lăsate sub tensiune.

31.03.2012, ora 10:43 – asistenţă persoana supraponderală

    În municipiul Ploieşti, strada Maramureş, echipajele de pompieri au acţionat pentru transportarea unei persoane supraponderale, S. Floarea în vârstă de 72 de ani, de la locuinţă la ambulanţa SMURD.
    Echipajele SMURD au intervenit în 50 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.