A început săptămâna în care vor fi anunțate ultimele două transferuri la FC Petrolul. Unul dintre acestea va fi prezentat curând, în mod oficial, iar al doilea se speră să scape legal de fostul club și să fie apoi legitimat urgent

Dragos Trestioreanu -

A început săptămâna în care vor fi anunțate ultimele două transferuri la FC Petrolul. Unul dintre acestea va fi prezentat curând, în mod oficial, iar al doilea se speră să scape legal de fostul club și să fie apoi legitimat urgent

La meciul amical de dinaintea partidei cu FC Rapid București, cel de la CSO Plopeni, antrenorul principal al FC Petrolul Ploiești, Nicolae Constantin, a folosit și doi fotbaliști care încă nu sunt legitimați, ci aflați în probe. Unul dintre ei, congolezul-francezul Harrison Manzala Tusumgama (foto sus, în dreapta; 28 de ani; 1,77 metri), a anunțat săptămâna trecută, în presa din Hexagon, că – deși a mai avut și alte oferte – a ales s-o accepte pe cea a Petrolului. Astfel încât, mijlocașul de bandă, care poate juca și ca vârf de atac, a și semnat deja un contract cu trupa „lupilor”. El urmează să fie prezentat în mod oficial, în această săptămână, iar asta cât de curând. Celălalt jucător, fotbalistul din Insulele Capului Verde Félix Mathaus Lima Santos (foto mijloc, în echipament negru; 31 de ani; 1,87 metri), evoluează pe postul de fundaș central și este internațional al țării de baștină.

Dacă Manzala a jucat numai în primele 45 de minute la Plopeni, ca mijlocaș stânga, Félix Mathaus a ocupat postul de fundaș central într-un trio, alături de Alberto Olaru și Răzvan Horj, și a fost integralist. Situația lui contractuală  a fost ceva mai complicată, dar se speră că va fi rezolvată marți, 23 august 2022, la capătul ședinței Camerei Naționale pentru Soluționarea Litigiilor (CNSL), din cadrul Federațiie Române de Fotbal. Rezolvarea înseamnă ca Mathaus să fie declarat liber de contract, după ce nu a fost plătit luni întregi de fostul său club din România, Gaz Metan Mediaș. A cărui echipă capoverdianul i-a fost căpitan. După declararea acestui nou statut, fundașul central va fi legitimat imediat de FC Petrolul, fiind pus la punct și cu pregătirea fizică. După Constantin Budescu, Harrison Manzala și Félix Mathaus vor fi ultimele două achiziții ale ploieștenilor.

În altă ordine de idei, președintele executiv Costel Lazăr (foto jos) a negat, pentru presa locală, că – pe parcursul discuțiilor dintre câțiva membri fondatori ai ACS Petrolul ’52 și reprezentantul omului de afaceri libanez Muhammad Murad, pentru preluarea clubului „galben-albaștrilor” – s-ar fi cerut sume de bani sau alocarea de acțiuni. Acestea, în procent de 40%, împărțite în câte 5%, în cazul în care se va face, vara viitoare, o societate pe acțiuni. „Nu s-a discutat despre sume bani sau acțiuni” – a declarat Lazăr, după finalul meciului câștigat, la Târgu Jiu, de FC Petrolul, cu scorul de 1-0 (1-0), în dauna echipei FC U 1948 Craiova. Tot oficialul găzarilor a mai menționat și că, deși așteptați, din nou, la discuții, nici omul de afaceri, nici vreun reprezentant al acestuia nu mai venise până la acea oră. Semn fie că s-a renunțat la finanțarea Petrolului, fie că se fac încă diferite calcule pentru o eventuală preluare.

Foto: www.gsp.ro, www.playmakerstats.com și www.ligaluiadita.ro