În această vară, Petrolul este aproape să-și facă deja echipa de… Liga 1 pentru sezonul 2019-2020!

Dragos Trestioreanu -

În această vară, Petrolul este aproape să-și facă deja echipa de… Liga 1 pentru sezonul 2019-2020!

După o perioadă mai lungă de secetă informațională, știrile dinspre FC Petrolul Ploiești au dat în… clocot. Aproape ziua și transferul, din cea în care a fost anunțat drept semnat Cluadiu Herea, pe 19 iunie 2018 mai exact. De-atunci și până pe 26 iunie, au mai fost date publicității încă cinci năutăți, dintre care patru sunt fotbaliști cu Liga 1 în CV și cu meciuri spre sută acolo, ba chiar și peste. Iar de jucat pe prima scenă au făcut-o inclusiv în sezonul trecut, nu acum 3-4 ani, așa cum s-ar putea lăuda o contracandidată ardeleană la promovare.

Din ziua în care cel mai mic dintre frații Herea, Claudiu, ultima oară la CS Balotești, dar în ultima jumătate a anului trecut la Sepsi Sfântu Gheorghe, a semnat, și-au mai pus apostila pe contracte cu FC Petrolul, pentru doi sau trei ani, românii Florin Plămadă (ex-FC Botoșani), Sebastian Ghinga (ex-Sepsi Sfântu Gheorghe), Cristian Danci (aparținând de Gaz Metan Mediaș, dar detașat la FC Hermannstadt Sibiu, la care a evoluat în returul eșalonului secund) și Alexandru Eugen Nica (unicul nou-venit fără a fi bifat partide în Liga 1, dar și el era în proprietatea lui Juventus București, detașat la CS Balotești, la care a fost golgheter). În afara celor cinci autohtoni, a mai fost adus și un străin, brazilianul Jean Theodoro Sobrinho, cel care fusese dat pe www.transfermarkt.de ca… semnat de FC Botoșani! Ba chiar, fusese și prezentat de clubul moldovean! Poate că, între timp, s-or fi despărțit, fiindcă pe www.fcpetrolul.ro s-a notat că Sobrinho este al Petrolului pentru trei sezoane!

Cu atâția fotbaliști foști în L1, jumătate dintr-un prim „11”, s-ar putea spune că Petrolul este aproape să-și facă deja echipa de… Liga 1 pentru ediția 2019-2020! Dar achizițiile nu se vor opri aici, noul antrenor principal Leo Grozavu anunțând, într-o emisiune de pe internet, că este ca și semnat încă un prim-divizionar fost elev al lui, fundașul-mijlocaș de bandă stângă Alexandru Țigănașu. El a revenit către finalul play-out-ului în prima echipă a între timp retrogradatei ACS Poli Timișoara, după ce suferise o dublă fractură de tibie și peroneu! Țigănașu a mai fost în Ploiești, pe vremea când Astra avea sediul în „9 Mai”, la fel ca și Danci, ex-echipier al Fortunei Brazi, echipă care juca acasă, în L3, pe „Columbia”. În acest context, ținând cont și de obligația ca fiecare echipă din L2 să aibă pe teren, timp de 90 de minute, trei jucători „U 21”, categorie la care se încadrează și Nica, un atacant cu feedback foarte bun, în acest moment Petrolul ar putea arăta astfel: Bolboașă – Olaru, Plămadă, Ghinga, Velisar – Danci, Chindriș, Herea – Nini Popescu, Nica, Sobrinho. Evident, dacă se vor mai face achiziții, echipa de bază poate suferi modificări. De subliniat însă că și banca va fi una ofertantă, cu portari ca Isvoranu și Petrișor, în situația în care vor fi opriți, și cu jucători de câmp precum Prunescu, Antoche, Țicu, Ene, Cruceru (situație similară cu cu apărătorii buturilor mai sus-precizați), Saim Tudor, Lambru, Ciocâlteu și Arnăutu, fiind posibil ca foarte tânărul Bratu să joace mai mult la echipa de juniori. Însă, este evident că acela care va decide ce „11” va fi folosit în campionat este numai Leo Grozavu, fiind normal să se întâmple așa.

Altfel, de subliniat calitatea ridicată a adversarilor din cantonamentul sloven, trei dintre cei patru deja stabiliți fiind grupări de prim eșalon din Bosnia-Herțegovina și Croația, după Lokomotiva Zagreb fiind antamat un meci-test și cu o nou-promovată din aceeași țară, HNK Gorica. Deci, antrenor de L1, oponenți amicali de primă scenă, echipă… aproape de L1, ce ar trebui să urmeze pentru Petrolul? Liga 1, la vară, nu-i așa?

Foto: www.fcpetrolul.ro