Cu o singură excepție, petroliștii convocați la echipele naționale ale României s-au ales cu eșecuri! Unicul cu noroc a fost căpitanul Valentin Țicu, dar într-un meci cu… liderul Ligii a II-a!

Dragos Trestioreanu -

Cu o singură excepție, petroliștii convocați la echipele naționale ale României s-au ales cu eșecuri! Unicul cu noroc a fost căpitanul Valentin Țicu, dar într-un meci cu… liderul Ligii a II-a!

Odată cu oprirea competițiilor din primele două eșaloane de fotbal din țară, în vederea disputării unor meciuri amicale ale echipelor naționale ale României, urmată apoi – numai pentru Superligă – și de cea pentru Campionatul Mondial din Qatar, care va începe în curând, doi componenți ai FC Petrolul Ploiești, căpitanul Valentin Țicu (foto sus, cu numărul 3) și „underul” Mario Bratu (foto mijloc jos, cu numărul 20), au fost convocați la selecționatele „U 21” și, respectiv, „U 20”. Totodată, încă un „lup” tânăr, Alin Boțogan (foto mijloc sus, cu numărul 6), împrumutat în acest sezon la merituoasa ocupantă a locului secund al ierarhiei Ligii a II-a, Unirea Slobozia, a făcut parte din echipa națională a României „U 19”. Numai la prima reprezentativă nu a avut Petrolul vreun convocat.

În afara lui Țicu, trimis pe teren pentru primele 45 de minute, de către selecționerul Emil Săndoi, contra liderului eșalonului secund, CSA Steaua București, pe arena acesteia, niciunul dintre ceilalți găzari nu s-a bucurat la finalul partidelor internaționale amicale. Toate – inclusiv cea condusă de Edward Iordănescu – au fost pierdute! Dacă trupa „U 21” a câștigat pe stadionul „Steaua”, cu 4-2 (2-1), echipele naționale „19”, de seniori și „U20” au fost învinse, în ordine, de Slovenia „U 19”, cu 3-0, respectiv, 1-0, la Terme Čatež, 1-2 (0-2), tot de Slovenia (prima reprezentativă), pe „Cluj Arena”,  și 1-2 cu Italia „U 20”, pe „Francsic Neuman”, la Arad! De subliniat însă că golul „tricolorilor” români a fost bifat de un ploieștean, Ianis Stoica, dar care face parte, în prezent, din lotul FCSB-ului. Fiul lui Pompiliu Stoica a scos un penalti, la scorul de 0-2, pe care tot el l-a transformat, cu fentă. Reamintesc că Stoica jr. a fost împrumutat pentru șase luni, în Liga a II-a, la FC Petrolul, club la care a crescut.

Boțogan a început ca titular ambele meciuri din Slovenia, în primul fiind înlocuit la pauză, iar în al doilea, în minutul 88, de mai noul selecționer Alexandru Pelici. Petrolistul, detașat în Ialomița, venea după un meci bun, în deplasare, cu Unirea, 4-0 la Pandurii Târgu Jiu, el înscriind atunci, la fel ca și celălalt petrolist împrumutat acolo, Vlad Prejmerean, autorul unei „duble”. În sfârșit, Bratu a prins 55 de minute pe gazon contra tinerilor „macaronari”, el irosind prima mare ocazie a jucătorilor lui Daniel Pancu, o lovitură de cap necadrată de la 8 metri, după o centrare de manual de pe stânga a unui coechipier. Puțin mai târziu, nu a nimerit vinclul din dreapta al porții lui Desplanches, la un șut, cu stângul, expediat de la circa 25 de metri. Totuși, Mario s-a implicat în joc, atât timp cât a fost folosit, pe un teren greu, noroios.

Odată cu terminarea meciurilor echipelor naționale, petroliștii vor reveni la Ploiești și, după o scurtă pauză, vor reintra în programul de pregătire, în vederea duelului din Superligă cu Univeritatea Cluj, de pe arena Ilie Oană. Unul care a fost programat pe 2 decembrie 2022, de la ora 19.00. Până atunci, „lupii” vor bifa două confruntări amicale, cu adversari deja tradiționali pentru acest gen de partide: Sepsi, la Sfântu Gheorghe, și FC Voluntari, posibil la Ploiești. Între timp, ceilalți coechipieri ai celor convocați se antrenează sub bagheta lui Nicolae Constantin (foto jos). Antrenor care a făcut ceva valuri la o emisiune locală de sport de la Ploiești TV, „Pasul la Ofsaid”, realizată și moderată de Cristian Anghelescu. În cadrul recentului episod al acesteia, Nae Constantin a vorbit și despre o eventuală plecare a sa de la Petrolul. Asta în cazul în care echipa „lupilor” nu va avea la dispoziție un teren corespunzător pentru pregătire. Răspunsul i l-a dat, post-factum, să zic așa, președintele executiv Costel Lazăr. Acesta a declarat pentru un cotidian central online că, în curând, va negocia pentru achiziționarea unei suprafețe de teren, pe care să se construiască terenul solicitat de Constantin. Dar, nu numai acesta cred să fi fost motivul nemulțumirii exteriorizate, de curând, de către tehncianul ce-a făcut parte din lista celor nominalizați la premiul „Antrenorul anului 2022”, oferit de Gazeta sporturilor. Singurul cu o jumătate de an, prima, în eșalonul secund!

Foto: www.frf.ro și www.fcpetrolul.ro

Publicitate