În afara lui Bojoagă, echipa de minifotbal MFC Ploiești și-a securizat componenții pentru sezonul următor

Dragos Trestioreanu -

În afara lui Bojoagă, echipa de minifotbal MFC Ploiești și-a securizat componenții pentru sezonul următor

După o binemeritata vacanță, staff-urile administrativ și tehnic ale echipei deținătoare a trofeului Cupa LMF Prahova, ediția 2017-2018, la minifotbal, MFC Ploiești, în frunte cu antrenorul Gabriel Georgescu, au procedat la conturarea lotului de jucatori în vederea pregătirii pentru următorul sezon competițional. Unul care va debuta curând, mai exact la începutul lunii viitoare.

După ce l-a pierdut pe inginerul Theodor Bojoagă, plecat – după cum am scris recent – la muncă în Olanda, Gabi Georgescu a reușit să-i convingă pe alți componenți ai lotului din sezonul trecut să continue sub culorile formației MFC Ploiești. Astfel și-a dat OK portarul Mihai Vanghele – primul goal-keeper al trupei, în 2014, și omul care, după cei patru ani de la înființare, a ridicat deasupra capului trofeul Cupei LMF Prahova, având o prestație deosebită pe tot parcursul sezonului competițional, și – în urma succeselor din competiția KO – a fost poreclit „Omul penalty”, fiindcă a reușit să apere lovituri de departajare în optimile, semifinalele și finala Cupei LMF Prahova! Ex-juniorul Petrolului a explicat de ce a ales să continue: „Am rămas alături de MFC Ploiești datorită obiectivelor pe care le avem sezonul acesta, mai exact câștigarea campionatului și, din nou, a fazei locale a Cupei României. Totodată, am rămas pe loc și datorită colectivului pe care îl avem. Am fost ofertat și de alte echipe de Liga A de minifotbal, însă îmi doresc să fac eventul cu MFC! Nu în ultimul rând, am ales sa rămân la această formație pentru antrenorul Gabriel Georgescu, cel care mi-a dat încredere în momentele grele și a format cu adevărat o echipă la MFC Ploiești”.

Un alt jucător care rămâne la gruparea ploieșteană de minifotbal este celălat apărător al buturilor, Mihai Șerban, unul dintre cei care au dus greul la MFC, a mai jucat o finală de Cupă, în 2015, pierdută la loviturile de departajare, și – nu în ultimul rând – este un băiat cu mare caracter. Unul care a plecat de la vicecampioana națională Chedra Tax Ploiești și a ales-o pe MFC având încredere în forța grupului: „Performanța realizată sezonul trecut, familia frumoasă și lotul omogen creat aici, dar și ambiția și încrederea că viitorul va fi și mai bun, iată ce m-a determinat să fiu și în continuare parte din această echipă”.

Va mai rămâne tot la MFC un jucător de câmp și el ex-petrolist, Alexandru Ionuț Crăciun, cel care a ajutat mult echipa întru bifarea performanței din sezonul trecut, iar asta prin experiența pe care a căpătat-o atât la nivel de minifotbal, cât și pe teren mare, evoluând și la nivelul Ligii 2, la fosta Metalul Reșița. Crăciun a venit la MFC Ploiești pe când trupa era clasată pe locul 8, cu 12 puncte, și – prin prestațiile sale și ale coechipierilor – a dus-o până cu patru poziții mai sus, la finalul sezonului trecut! „Am ales să continui în tricoul galben al echipei MFC Ploiești deoarece am făcut un grup frumos, o familie, așa cum o consider eu, am avut rezultate notabile și am bifat un event pe care îl meritam pe deplin, experiența și grupul urmând a ne ajuta foarte mult în sezonul următor, deoarece vom ataca primele locuri și ne vom apăra și trofeul pe plan local, fiind astfel un exemplu prin joc și prin stabilitate, dorință și ambiție, arătând că avem valoare”.

Și Sebastian Miu este unul dintre jucătorii ce câmp care au ales să combată sezonul viitor tot sub culorile echipei MFC Ploiești. Venit la această grupare  în 2015, el a pus umărul la formarea formației aproape de la început, fiind un om important în sezonul trecut al Cupei României, ca marcator în meciul cu Ader Ploiești, în optimile competiției KO, în urma căruia echipa s-a calificat în faza următoare. „În ultimul an competițional, la echipă s-a format un grup foarte unit și puternic, fapt care m-a determinat să-mi doresc să mai fac parte încă un sezon din familia MFC Ploiești” – a mărturisit Miu.

Și lui Eugen Rudaru îi place să mai meargă pe mâna antrenorului actual, pentru un nou campionat. Rudaru este un tânăr talentat, care a ales-o pe MFC Ploiești datorită proiectului care i s-a pus în față. Drept urmare, s-a transferat, în anul competițional trecut, la MFC, cu gândul de a face performanță și a demonstra că la fosta formație, SystemBau, nu i s-a oferit încrederea de care avea nevoie pentru a juca la adevărata sa valoare. El și-a motivat astfel opțiunea: „Am ales să mai fiu alături de MFC încă un sezon, deoarece consider că, prin câștigarea Cupei României, pe plan local, am făcut o perfomanță foarte frumoasă. Am găsit niște băieți minunați la echipă, cu un caracter deosebit. Vreau să-i mulțumesc lui Gabriel Georgescu pentru încrederea ce mi-a acordat-o și pentru tot ceea ce face, de altfel, pentru noi toți! Sunt sigur că și sezonul următor vom fi o trupă la fel de apreciată și cu siguranță vom câștiga, din nou, cel puțin un trofeu!”.

În sfârșit, și Irinel Ivan va rămâne „pe baricade”, fiind și cel mai vechi jucător din echipă, unul care și-a adus contribuția la formarea acesteia și a dus greu în ligile inferioare . „Mi-am dorit foarte mult să rămân la MFC pentru grupul unit care s-a format, grup în care am încredere că va face performanță și în următorul sezon”, a declarat Ivan.

Cu mențiunea că un fost echipier al „galbenilor”, Cristian Mihăiță, finalist fără noroc sezonul trecut al fazei locale a Cupei României, cu Viking Pruszynski, trupă care s-a desființat vara aceasta, și-ar fi dorit să revină la MFC, dar nu a mai fost să fie, el semnând, apoi, cu mai sus-menționata Chedra Tax, în zilele următoare se va posta lista și cu alți jucători de la echipa ploieșteană care vor purta același echipament galben-negru și în ediția 2018-2019 a Ligii de Minifotbal Prahova.

Foto: www.mfcploiesti.hornexpert.ro