În așteptarea lui Păun, dar sigur fără Năstase în tur, Petrolul 52 merge înainte. Cu gândul NUMAI la locul 1!

Dragos Trestioreanu -

În așteptarea lui Păun, dar sigur fără Năstase în tur, Petrolul 52 merge înainte. Cu gândul NUMAI la locul 1!

Au trecut trei etape din ediția 2016-2017 a campionatului Ligii A Prahova, și – alcătuită pe fugă – echipa AS Petrolul 52 Ploiești și-a depus deja, cu autoritate, candidatura la titlul de campioană județeană. Chiar dacă nu e lider în acest moment, pe fotoliu așezîndu-se un alt… Petrolul, noua-promovata din Băicoi, chiar dacă este prea devreme, mai fiind mult până departe, cine s-a descurcat de minune într-un interval de timp atât de scurt poate visa la performanța de a disputa barajul de accedere în Liga a III-a, vara viitoare. Asta pentru că, între timp, Federația Română de Fotbal a renunțat la promovările directe ale campioanelor județene, revenind la împământenitul, de destulă vreme, baraj. Unul care înseamnă o dublă manșă cu o câștigătoare de campionat din alt județ. Până atunci, Petrolul 52 așteaptă ziua de 14 septembrie 2016, atunci când speră că instanța îi va oferi personalitate juridică, trecându-se de la AS Petrolul 52 la CS Petrolul 52. În schimb, deși suporterii își doresc ca echipa să se numească, iar asta cât mai repede, FC Petrolul Ploiești, se vede că va mai dura ceva timp până ce se va decide, la Consiliul Local Ploiești, atribuirea mărcii. Mai devreme sau mai târziu, deja privită ca o continuatoare merituoasă a istoriei Petrolului, și problema mărcii va fi rezolvată favorabil în CL. În fond, nici nu știu cine altcineva ar putea-o primi, în acest moment!

Sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 18.00, cu un ceas mai devreme decât la meciul contra AS Tufeni-Băicoi, suporterii Petrolului promit să mai doboare un record, adică să depășească, dacă nu chiar să dubleze, numericul de fani de la precedentul joc de acasă. Ar fi vorba despre un alt record absolut pentru o confruntare desfășurată în eșalonul de elită al fotbalului județean. De altfel, prin înscrierea Petrolului 52 în Liga A Prahova a sporit extraordinar interesul pentru acest nivel competițional. Ceea ce este absolut benefic nu numai pentru sportul rege local, ci și pentru simpatizanții acestuia. În timpul ce-a trecut de la succesul din deplasare, de la Blejoi, 3-0 cu CS din localitate (fotbaliștii bucurându-se alături de galerie; Foto: Cristi STAVRI), lotul antrenat de Octavian Grigore, Nicolae Constantin și Gheorghe Liliac s-a mai întârit cu un fotbalist, fostul junior al centrului de profil al defunctei SC FC Petrolul, Sebastian Petre, un jucător de profil ofesniv, care ar da cel mai mare randament, spun  specialiștii, în spatele vârfului. Revenit recent din Scoția, acolo unde plecase după ce renunțase la contractul avut cu trupa lui Jerry Gane, Sebi se pregătește deja sub comanda lui Tavi Grigore și speră să ajungă cât mai repede la un nivel care să-i permită să debuteze în echipamentul galben-albastru. Cel pe care nu a mai apucat să-l îmbrace în primăvara acestui an, ratând astfel și debutul în Liga 1.

Pedepsit pentru 10 etape, de către Comisia de Disciplină a FRF, din care a bifat deja trei, Georgian Păun speră la clemență și este în așteptarea judecării apelului, verdictul putând fi cel dorit, adică reducerea suspendării la jumătate, cel mult. Păun s-a antrenat în toată această perioadă cu actualii săi coechipieri, iar odată cu ispășirea pedepsei poate intra imediat pe teren, în tricoul Petrolului 52. Din nefericire, nu la fel se va întâmpla și cu Bogdan Năstase, care se pregătește – cum se spune – de cuțit, urmând a fi operat de menisc, dacă nu cumva și la ligamente, care sunt și ele afectate. Este deja cert că Năstase va juca pentru Petrolul abia din returul acetui campionat. Dar, până atuncdi, în prima zi a lunii vitoare își va pune pirostriile! Tot cu Petrolul 52 se mai antrenează un fundaș central cu o talie bună, dar care vine după o perioadă în care spusese stop, ca și Sebastian Petre, activității sportive. Este vorba despre buștenarul în vârstă de 20 ani, Andrei Militaru. Tehnicianul Petrolului are însă speranțe că va reuși să-l pună pe picioare după o anume perioadă de timp, defensiva echipe sale având încă nevoie de întăriri.

Altfel, pentru a se evita aglomerația de la casa de bilete din seara partidei cu AS Tufeni-Băicoi, președintele executiv al găzarilor, Cristi Vlad, insistă pentru procurarea din timp a tichetelor de intrare pe stadion – la nocturna de sâmbătă – prin rețeaua bine cunoscută Eventim, dar nu numai. Bilete se pot lua astfel și de la casele de la arena Ilie Oană, ideal fiind  însă ca suporterii să nu se mai lase pe ultimul moment și a rata debutul partidei cu AFC Brebu. Până în prima zi a week-end-ului mai e timp suficient de comandat sau cumpărat bilete, pentru a nu se mai crea acea aglomerație din urmă cu aproape două săptămâni.