În criză de efectiv, Petrolul apelează la… Bolboașă și Mareș. „Lupii” au ajuns în Turcia. Dan Capră aduce anumite precizări

Dragos Trestioreanu -

În criză de efectiv, Petrolul apelează la… Bolboașă și Mareș. „Lupii” au ajuns în Turcia. Dan Capră aduce anumite precizări

Miercuri,  13 ianuarie 2016, zi se speră fără… ghinion pentru viitorul imediat al clubului găzarilor, delegația Petrolului – cuprinzând multe noutăți – a zburat, la orele prânzului, spre Turcia, pentru un cantonament de data aceasta fără întrerupere, care se va sfârși, se pare, pe 3 februarie, timp în care, în afara obișnuitelor două antrenamente pe zi, în modernul și foarte bine utilatul complex Mardan, se vor bifa, se speră, și șase meciuri amicale. Ajunși după-amiaza la hotelul din complex, petroliștii au efectuat o primă ședință de pregătire, așa-numita de „dezmorțire”, preponderent fizică, sub conducerea noului preparator italian Michelle Bon (foto; www.fcpetrolul.ro).

De joi, 14 ianuarie, fotbaliștii deplasați în stațiunea Lara vor trece la antrenamente din ce în ce mai tari, gândite de către actualul antrenor principal Constantin Schumacher, asistat miercuri seară, pe teren, și de managerul sportiv Marius Nicolae, aflat deja în Antalya. Pe gazon s-au aflat cei 22 de jucători deplasați în Turcia, cu trei mai puțin decât permite regulamentul LPF, din acest sezon. Portarul Alberto Cobrea, despre care Mario Nicolae a declarat, pentru un site ploieștean, că va fi, probabil, viitorul titular al postului de apărător al buturilor, este secondat de… Mirel Bolboașă, scos, posibil, de pe lista celor care urma să li se propună rezilierea amabilă a contractului. El este împrumut de la Viitorul Constanța până în vară. Nu ar fi deloc exclus ca, pieteștean fiind, ca și noul tehnician și secundul acestuia, Dragoș Radu, Bolboașă să fi devenit, acum, definitiv petrolist, într-o eventuală tranzacție cu… Peterson dos Santos Pecanha, noul goal-keeper al dobrogenilor. Al treilea portar aflat la Lara este juniorul Fabian Petrescu, din propriul centru. Printre fundași, compartiment cu multe nume noi, se află și ultimul venit, fundașul Alexandru David (24 de ani), ultima oară la FC Brașov. Restul apărătorilor sunt Alexandru Benga, Giuseppe Prestia (italian), Romain Inez (francez), Fabrice Begeorgi (francez), Cristian Pulhac, Roberto Alecsandru și Constantin Mișelăricu (ex-Viitorul). Deci, nu mai puțin de cinci noutăți într-un compartiment aflat în suferință în acest sezon. Au rămas acasă bulgarul Viktor Genev și francezul Jeremy Faug-Porret, ultimul probabil și pentru că este, ca și Sofiane Moussa, printre ultimii aduși la Ploiești de fostul manager sportiv Mihai Joița. Lui Genev și Faug-Porret se spune că li s-ar fi propus rezilierea amiabilă a angajamentului, al vecinului de la sud de Dunăre urmând a expira la finele sezonului, pe când al „cocoșului” – tocmai în vara lui 2018. Motiv pentru care se zice că Jeremy ar refuza ruperea angajamentului. Nici Marian Dean Beța nu se află în Turcia, neterminând perioada de recuperare de după ruptura musculară suferită la meciul de acasă cu FCSB. Schumacher are parte de patru mijlocași centrali, Laurențiu Marinescu, Adrian Ropotan, Dan Bucșa și Ludovic Guerriero (francez). În sfârșit, în spatele atacantului împins, Michelle Paolucci (italian) sau George Mareș (rechemat de la FC Brașov), vor fi folosiți, în viitoarele partide-test, Gevaro Nepomuceno, Janko Pacar (elvețian), Abdellah Zoubir, Dacian Varga și Benoit Lesoimier (francez). Moussa a refuzat să plece cu echipa, aflându-se la Ploiești, dar dorind, se zvonește, să fie lăsat liber de contract, pentru a semna, eventual, cu Dinamo, fiind dorit insistent de antrenorul Mircea Rednic!

Tot miercuri, pe www.fcpetrolul.ro, au fost postate precizările acționarului unic al SC FC Petrolul, Daniel Capră, în legătură cu discuțiile avute cu ex-managerul general al clubului, Vivi Răchită, cu privire la o vânzare a societății. Reacție, probabil, și ca urmare a întâlnirii lui Răchită cu suporteri ai Petrolului, aflați în ședință la un pub din oraș: „Am observat faptul că Vivi Răchită susţine, în continuare, că a găsit o persoană, căreia însă nu poate să-i divulge numele, interesată să vină să preia Petrolul! Aşa cum am mai declarat, nu cred că acea persoană, sau acel grup de investitori, ar avea nevoie de intermediari, iar dacă într-adevăr există cineva interesat, atunci, ca să putem intra într-un cadru normal, aştept să facă demersurile fireşti, adică să trimită pe adresa clubului un document oficial, prin care să-şi exprime cât se poate de clar intenţiile. De asemenea, aşa cum am spus-o de fiecare dată, trebuie să facă dovada că dispune de sumele necesare prin care să susţină în continuare clubul la un nivel înalt, pentru că şi mie, atunci când am preluat, în 2012, societatea FC Petrolul mi s-au impus obligaţii şi mi s-au cerut garanţii în acest sens, pe care le-am şi îndeplinit. Repet, aştept un document oficial, pentru că astfel de lucruri nu se discută pe la posturi de televiziune sau la întâlniri prin restaurante sau puburi. Numai că, prin ultimele declaraţii ale sale, pot să spun că, la ora actuală, pentru mine, Vivi Răchită nu mai prezintă vreo garanţie. Nu vreau să creez niciun război la Petrolul, aşa cum am văzut că se insinuează într-o publicaţie online locală, iar în ceea ce priveşte staff-ul tehnic actual al echipei şi lotul de jucători, fac un apel către adevăraţii suporteri petrolişti să le acorde credit şi să-i susţină. Pentru că, măcar acum, în cel de-al 12-lea ceas, când situaţia este cu adevărat dificilă, echipa are nevoie, mai mult ca oricând, de linişte şi de susţinere, ci nu de răutăţi sau de declaraţii prin care unii sau alţii nu încearcă altceva decât să destabilizeze, nu să ajute clubul”.