În etapa cu numărul 6 a campionatului Ligii a II-a de fotbal, s-au aliniat aproape toate „planetele” în beneficiul ACS Petrolul ’52 Ploiești! Numai una a fost „contra”: Concordia Chiajna!

Dragos Trestioreanu -

În etapa cu numărul 6 a campionatului Ligii a II-a de fotbal, s-au aliniat aproape toate „planetele” în beneficiul ACS Petrolul ’52 Ploiești! Numai una a fost „contra”: Concordia Chiajna!

După ce ACS Petrolul ’52 Ploiești s-a impus cu scorul de 2-0 (1-0) pe terenul revelației din acest sezon, Unirea Slobozia, atenționarea făcută și sâmbătă după prânz, și duminică, și luni, și marți, înainte de ora 17.00, începuse deja să-i enerveze pe suporterii „lupilor”. Parcă ar fi vrut cineva, de „dragul” statisticii, ca o altă echipă din sextetul de sus al ierarhiei L2 să câștige și să sară astfel peste trupa „lupilor”, ajunși pe poziția a doua, în coasta liderului, Concordia Chiajna, echipă aflată cu o lungime mai în față. Au trecut duminica și lunea până la urmă, iar de la 18.50, astăzi, marți, nu au mai fost dubii: niciuna nu a depășit-o pe Petrolul ’52! „U” Cluj a capotat din nou în deplasare, după eșecul de la Iași, cu Politehnica, ciucanii de la FK Csikszereda bifând o remontadă de nota 10, 3-1, după 0-1, la pauză, pe cocheta lor arenă, aflată încă pe jumătate în construcție. A doua zi, la Drobeta Turnu Severin – cam repede s-a făcut praf gazonul de pe „Municipalul” gorjean! -, Viitorul Pandurii i-a rezistat Hermannstadtului din Sibiu, rezultat final: 1-1 (1-1), gazdele de circumstanță, cu doi debutanți din L3, titularul postului de portar, Eftimie, și rezerva utilizată în câmp, Vespe, conducând-o chiar, preț de câteva minute, pe mai valoroasa, ca lot, grupare prezidată de Dani Coman și antrenată de Marius Măldărășanu, secondat de Laurențiu Costache, alias Lara. Astfel, cu excepția succesului Concordiei, lider distanțat la numai un singur punct în frunte, în fața formației găzarilor, celelalte rezultate din runda cu numărul 6 au fost foarte bune pentru Vali Țicu și coechipierii săi, Unirea capotând acasă, CSA Steaua și Universitatea Cluj – în deplasare, iar FC Hermannstadt scoțând numai o repriză în deplasare. Bref, în Top 6, cel cu locuri de play-off, numai Chiajna și ACS Petrolul ’52 au câștigat, deci, în al șaselea meci disputat de fiecare de la începutul sezonului. Totuși, de la locul 1 la 6, echipele sunt întinse pe un interval de numai cinci puncte, între prima clasată, Concordia, și a șasea, Unirea Slobozia. Drept urmare, lupta de menținere pe aceste poziții și, totodată, pentru acumularea a cât mai multe puncte va continua, cu siguranță, „la baionetă”.

De pe patru până pe doi, fotbaliștii lui Nae Constantin au urcat grație credinței impuse lor de către antrenor că nu (prea) pot fi învinși, o scriu din nou, pe un teren cu iarbă naturală, reamintind că singurul eșec a survenit, nemeritat, pe unul sintetic, la București, cu Metaloglobus. Datorită nu numai gradului de tehnicitate al multora dintre componenții efectivului galben-albaștrilor, iarba artificială e un inconvenient major. Ce s-a mai reușit, acum? S-a rezolvat problema delicată din ultimii trei ani a defensivei (portar+apărători). În plus, prin transferul lui Seto Takayuki și a mai tânărului Cosmin Tucaliuc s-a mai rezolvat și cea a creației, japonezul fiind un pasator de tip occidental, deși vine de la… Răsărit, iar autohtonul le știe clar cu mingea, putând dezechilibra adversari, unul după altul, reușind să-i scoată din joc și să fie apoi și la finalizare, dar nu numai. Ca să nu mai vorbim de găsirea unui veritabil metronom, mijlocașul box to box moldovean Eugeniu Cebotaru, și a vârfului de atac atât de visat de la Hamza Younes, Jeremy Bokila și Toto Tamuz, cu toții de pe vremea SC FC-ului defunct în 2016, africanul Sory Ibrahim Diarra. Atipic, Diarra este nu numai un marcator letal, ci și un fotbalist cu ultima pasă, una grozavă chiar. Rar așa ceva la un atacant! Vineri, 17 septembrie 2021, de la ora 16.00 – sperând să nu fie prea cald atunci; astăzi, marți, 14 septembrie, la 17.20, pe malul Dunării, la Turnu Severin, s-a apelat la o pauză de hidratare -, Petrolul ’52 are posibilitatea fie de a-și consolida poziția a doua din clasament, în cazul unui nou succes, al cincilea consecutiv în campionat, fie, dacă Slobozia nu va pierde la Chiajna, joi, 16 septembrie, de la cinci după-amiază, să devină noul lider. De urmărit…

Foto: www.fcpetrolul.ro