În etapa din week-end a Ligii a III-a, un fost găzar a bifat o „triplă”! CS Blejoi, suuces la scor în Ardeal, după golurile celor doi Cosmin din lot, Lambru și Munteanu! Prahovenii au folosit cinci „underi” împrumutați de la Petrolul ’52

Dragos Trestioreanu -

În etapa din week-end a Ligii a III-a, un fost găzar a bifat o „triplă”! CS Blejoi, suuces la scor în Ardeal, după golurile celor doi Cosmin din lot, Lambru și Munteanu! Prahovenii au folosit cinci „underi” împrumutați de la Petrolul ’52

În actualul tur de campionat din Seria a V-a a celui de-la treilea eșalon fotbalistic, din care s-au scurs cinci etape, din nouă, echipele prahovene au avut evoluții oscilante, însă – după un duș rece pe propriul teren, în runda a patra, 1-2 cu AS SR Brașov – CS Blejoi și-a revenit ca prin minune și s-a impus, la scor, în week-end-ul trecut, la KSE Târgu Secuiesc, o formație care fusese și lider al ierarhiei S5, la un moment dat. S-ar părea că super motivarea pentru obținerea unui 4-0 sec, în Ardeal, ar fi fost consecința unei ședințe tari de la începutul săptămânii trecute, în urma eșecului din partida de acasă contra brașovenilor. Atunci, jucătorii au fost anunțați că primesc o penalizare în ceea ce privește întreaga echipă, apoi penalități individuale și, nu în ultimul rând, blocarea primelor din luna septembrie a.c. Iar când, vorba aceea, „toate ca toate, dar până la bani!”, urmarea s-a putut observa după numai cinci zile: 4-0 (4-0) în dauna – spun  martorii oculari – unei formații arțăgoase, KSE Târgu Secuiesc!

Interesant este că prahovenilor le-au intrat trei din trei ocazii în numai cinci minute, primele ale meciului: Cosmin Lambru (foto sus, cu numărul 23 pe tricou și o minge în mână; 2 – șut la colțul lung, de la 14 metri, lateral dreapta – și 5, reluare cu capul din careul mic) și Cosmin Munteanu (4 – tot cu capul)! Rezultatul final l-a stabilit tot Lambru, atacantul-golgheter (are cinci reușite) ex-junior al centrului de profil al falimentatei SC FC Petrolul, debutant în Liga 1 în campionatul retrogradării, la Craiova, și ex-echipier al Petrolului ’52 în Liga a III-a. Absolventul Institutului de Educație Fizică și Sport a punctat în minutul 16, atunci când, scăpat singur, l-a driblat pe portarul advers, pentru golul de 4-0! Anterior, el bifase o „dublă”, în prima manșă a derbiului local din campionat, 4-1, la Blejoi, contra CSO Plopeni. Astfel, Cosmin Lambru are un procent de 50% din totalul reușitelor echipei sale, de până acum. Cu 10 goluri marcate, CS Blejoi are cel mai bun atac, ex-aequo cu liderul la zi, Sepsi 2 Sfântu Gheorghe, aflată la trei lungimi mai în față, dar beneficiază și de cel mai bun golaveraj din toată seria a V-a.

Ca urmare a succesului de la Târgu Secuiesc, trupa antrenată de Răzvan Vlad (locul 4, 7 puncte, două victorii, o remiză, două înfrângeri, golaveraj: 10-4) a scăpat de toate penalizările de care am scris mai sus și a ajuns și pe ultimul loc care i-ar putea permite calificarea în play-off și apoi – de ce nu? – la dublul baraj de promovare în Liga a II-a. CS Blejoi  este devansată, de jos în sus, de FC Pucioasa (8 puncte), AFC Odorheiu Secuiesc (10 puncte, golaveraj: 6-4) și, respectiv, mai sus-amintita Sepsi 2 Sfântu Gheorghe (10 puncte, golaveraj: 10-6). În schimb, deși debutase excelent în sezonul oficial 2021-2022: 4-0, acasă, în Cupa României, în dauna… CS Blejoi, cealaltă echipă prahoveană din S5, CSO Plopeni, se află în prezent pe un loc de play-out: al optulea, din 10, cu un singur succes, două rezultate de egalitate și două eșecuri, 5 puncte, golaveraj: 5-9. De subliniat că plopenarii au făcut o remiză albă, 1-1, pe arena Gheorghe Șilaev, în ultima etapă, cu penultima clasată, Olimpic Cetate Râșnov (locul 9, 5 puncte, golaveraj: 3-7)!

Reamintesc că echipa CS Blejoi a împrumutat, pentru actuala ediție de campionat a Ligii a III-a, nu mai puțin de șapte fotbaliști de la ACS Petrolul ’52 Ploiești, cu toții intrând în categoria „underilor”: portarul Petru Marinache, fundașii Octavian Mănescu, Andrei Șerban și Adrian Nicolae (internațional de juniori, și în prezent), plus mijlocașii centrali Robert-Daniel Enache și Cristian Licsandru, dar și cel de bandă, stângaciul Dragoș Mănescu. Gemenii Mănescu sunt originari din comuna Blejoi, sat Țânțăreni, acolo unde și locuiesc, de altfel. De la ei se așteaptă evoluții foarte bune, mai ales că urmează meciuri dificile în următoarele cinci partide din tur și în cele șase din retur, care se vor desfășura tot în acest an. În primăvara viitoare, vor mai fi ultimele trei etape din retur, iar apoi play-off-ul, cu patru echipe (tur-retur-tur, premieră absolută!), și play-out-ul, cu șase echipe (tur-retur). Primele două clasate din play-off vor fi împerecheate cu alte tot atâtea din S6, iar învingătoarele vor combate între ele, pentru promovare. În schimb, ultimele două din play-out, ca și cel mai slab loc 8 din cele 10 serii de L3, vor retrograda în campionatele județene.

Foto: Facebook CS Blejoi