În loc de cronică de la derbiul UTA – Petrolul, informații despre… data la care vor fi testați din nou „negativii” de joi! „Pozitivii” mai stau izolați 14 zile și vor fi retestați în acest interval de timp!

Dragos Trestioreanu -

În loc de cronică de la derbiul UTA – Petrolul, informații despre… data la care vor fi testați din nou „negativii” de joi!  „Pozitivii” mai stau izolați 14 zile și vor fi retestați în acest interval de timp!

Marți, 8 iulie 2020, cei 18 fotbaliști declarați neinfectați cu virusul Covid-19 din lotul divizionarei secunde FC Petrolul Ploiești, combatantă în play-off-ul care a debutat pe 3 iulie, reamintesc, cu meciul dintre Turris și FC Argeș, încheiat cu o remiză albă, 0-0, vor fi retestați. Iar dacă toți vor primi același rezultat favorabil, „negativ” se subînțelege, atunci se poate disputa „Primvs Derby”, cel contra Rapidului, de sâmbătă, 11 iulie, ora 20.15. Evident, efectivul înscris pe raportul de joc îi va cuprinde numai pe cei 18, dacă nu chiar 17, în eventualitatea în care Mihai Nițescu nu va putea fi recuperat după o accidentare de natură musculară.

În loc de obișnuita cronică a unei meci de fotbal, mai exact cea a derbiului de la Arad, cu UTA, care a fost amânat, deocamdată, sine die, mă văd obligat să ofer numai informațiile de mai sus, neuitând, evident, nici de cei șase jucători găsiți „pozitiv” la testarea efectuată miercuri, 1 iulie, ale cărei rezultate s-au primit a doua zi. Astfel, Younes Hamza, Armando Vajushi, Serge Yvan Ekollo, Ștefan Bărboianu, Alberto Olaru și Adrian Nicolae, ca și magazionerul Romeo Ivan, ar putea repeta testul pentru infectarea cu virusul Sars-Covid-19 la posibil 10 zile de la data „examenului” care i-a declarat ca fiind infectați, dar sunt asimptomatici, adică neacuzând vreun simptom specific coronavirusului. Se așteaptă finalizarea anchetei Direcției de Sănătate Publică Prahova, o repet, pentru a se ști în ce direcție se va porni de-atunci încolo. Dacă se va repeta în 48 ore rezultatul „negativ” pentru cei șase fotbaliști, atunci ar reintra și ei în circuitul competițional oficial. Informații mai în detaliu, ci nu doar pe surse, cred că s-ar putea afla de pe siteul www.fcpetrolul.ro săptămâna viitoare, atunci când este probabil să se știe mai multe amănunte cu privire la așa-numitul focar de infecție cu Covid-19, de la FC Petrolul Ploiești!

Foto: www.liga2.prosport.ro (modificată) și www.digi24.ro