În mediul urban, PDL Prahova se află la -3 în clasamentul adevărului

Redactia -

În mediul urban, PDL Prahova se află la -3 în clasamentul adevărului

Conform numărătorii paralele a partidelor şi rezultatelor afişate până în acest moment, scorul USL-PDL Prahova în ceea ce priveşte mandatele de primar din mediul urban, este de 8-5. PDL îşi menţine avantajul în Câmpina, unde Horia Tiseanu era dat drept favorit, de asemenea reuşeşte să cucerească pentru încă patru ani localităţile Buşteni ( unde Emanoil Savin a obţinut un rezultat de senzaţie), Comarnic (Dorian Botoacă), Băicoi (Ciprian Stătescu) şi Plopeni (Dragoş Niţă).

PNL şi PSD au câştigat fiecare către patru primării în mediul urban prahovean. PSD se poate mândri cu victoria lui Iulian Bădescu în Ploieşti, de asemenea cu menţinerea oraşelor Vălenii de Munte, Mizil şi Boldeşti-Scăeni în propria ogradă electorală. PNL, pe de cealaltă parte, şi-a reconfirmat poziţia de lider în Sinaia, prin Vlad Oprea, de asemenea în Urlaţi şi Slănic. Surpinzătoare pentru unii a fost victoria partidului în Breaza, prin Răzvan Bălăşescu, care aduce astfel oraşul în sfera de influenţă USL.

Este de remarcat însă că, spre deosebire de PNL şi PSD, care şi-au întărit poziţiile cucerind oraşe noi, PDL nu a reuşit nici o nouă “achiziţie”, pierzând în schimb trei fotolii de primar (Ploieşti în favoarea USL, Breaza în favoarea PNL şi Azuga în favoarea lui Constantin Samson, reprezentantul Partidului Verde).