În perspectiva primului meci oficial din unicul tur al sezonului regular din campionatul Ligii a II-a, Petrolul a mai recuperat doi fotbaliști indisponibili. Dar mai rămân patru inapți de joc, încă!

Dragos Trestioreanu -

În perspectiva primului meci oficial din unicul tur al sezonului regular din campionatul Ligii a II-a, Petrolul a mai recuperat doi fotbaliști indisponibili. Dar mai rămân patru inapți de joc, încă!

La revenirea acasă din cantonamentul de pregătire destul de recent, găzduit de localitățile Săcele (cazare și masă) și Tărlungeni (teren sintetic pentru antrenamente și jocuri-test), lista jucătorilor Petrolului care deveniseră inapți de a se mai antrena, ulterior, era destul de stufoasă. Astfel, în afara celor doi echipieri care nici nu au făcut deplasarea în județul Brașov, Robert-Daniel Enache și nou-venitul Sergiu Arnăutu, împrumutat până la finele sezonului de la Concordia Chiajna, primul operându-se de menisc în urmă cu două săptămâni, iar al doilea fiind în tratament pentru unele probleme medicale suferite la tendonul ahilean, o serie de colegi ai lor au rămas, și ei, pe tușă. A fost vorba despre fundașii centrali Viorel Lică (tot un nou-venit), Marian Fernando Huja și Jhon Steven Mondragón Dosman și de mijlocașii Salifu Amidu și Silviu Pană, ultimul, în fapt, cel dintâi nou-sosit în tabăra „lupilor”, al cărui contract fusese semnat încă din luna decembrie a anului trecut. O situație specială a avut și Sory Ibrahim Diarra, rămas și el acasă înaintea stagiului de pregătire, pentru a se recupera după o întindere musculară suferită la primul joc-test, de la Izvorani, cu o divizionară C prahoveană, CSO Plopeni. Însă, el avea să fie împrumutat apoi, până la terminarea sezonului, la o colegă de întrecere a echipei sale, Unirea Slobozia. Deci, la un moment dat, nu mai puțin de opt fotbaliști din lotul Petrolului aveau probleme de ordin medical! 

Între timp, unii dintre cei nominalizați mai sus s-au recuperat, alții încă nu, plus că s-a mai accidentat un alt nou-venit, Ștefan Bărboianu, cel care a resimțit dureri musculare spre sfârșitul primei jumătăți de oră a meciului câștigat cu 3-0, în dauna prim-divizionarei ACSM Poli Iași, în optimile Cupe României. Totuși, se speră că el va fi apt, din nou, de joc până pe 23 februarie 2020, atunci când, de la ora 19.00, se va da startul, pe arena Ilie Oană, a primului meci oficial din campionat din acest an, contra echipei Metaloglobus București. În schimb, tânărul Enache – aflat acum în plin proces de recuperare – va mai avea de stat în afara terenului până va ajunge la un procent de 100% care să-i permită revenirea la pregătire. De mai puțin va avea nevoie, se pare, Arnăutu, cel care a revenit la Petrolul cu problema medicală amintită mai sus. Și un alt fotbalist împrumutat iarna aceasta, tot până la sfârșitul ediției actuale de campionat, Romario Moise, de la Astra Giurgiu, apăruse accidentat în cantonamentul de iarnă, dar el s-a refăcut încă de acolo, reușind să și debuteze într-un meci amical, iar apoi, și în primul oficial al anului, din optimile Cupei României. Atunci când ploieșteanul a deschis scorul și a bifat și assist-ul golului care a închis tabela, reușit de Vasile Buhăescu.

Altfel, îmbucurător a fost că Lică s-a însănătoșit și a fost și titular în partida contra Iașiului, în care s-a și remarcat, la debutul oficial în echipamentul galben. Iar Huja a revenit, și el, fiind rezervă neutilizată la confruntarea cu moldovenii. Și alți doi jucători, Mondragón – care a primit, mai de curând, avizul medical de reluare a pregătirilor – și Pană s-au întors deja la antrenamente și vor fi apți de joc marți, 23 februarie, contra fraților Herea și compania. Asta, evident, dacă nu vor avea parte de – Doamne, ferește! – vreo recidivă. Din nefericire, nu același vești bune vin și dinspre ex-echipierul de cândva al Fiorentinei, Salifu mai având nevoie de o serie de investigații până va primi același aviz ca Mondragón, părându-se că problema medicală a africanului ar fi similară cu a coechipierului columbian.

Foto: www.fcpetrolul.ro