În plină pandemie de coronavirus, la „Kiru Sport” se pune de derbiul returului campionatului local de minifotbal! Joi seară, Chedra Tax Ploiești versus MFC Ploiești, dar fără public!

Dragos Trestioreanu -

În plină pandemie de coronavirus, la „Kiru Sport” se pune de derbiul returului campionatului local de minifotbal! Joi seară, Chedra Tax Ploiești versus MFC Ploiești, dar fără public!
Joi, 12 martie 2020, de la ora 20.40, pe terenul cu iarbă sintetică de la baza Kiru Sport, din vecinătatea sălii Olimpia, din Ploiești, se va disputa derbiul returului campionatului local al LMF Prahova, programat în cadrul etapei a XVII-a. Chedra Tax Ploiești (locul 1), campioana en-titre a Ligii A de minifotbal, va combate cu MFC Ploiești (locul 3), câștigătoarea ultimelor două ediții ale trofeului Cupa LMF Prahova, cea din urmă fiind la cinci lungimi distanță, în acest moment, de lider: 37 față de 42.
Înaintea derbiului, care se va desfășura… fără spectatori, din cauza declarării pandemiei de coronavirus, din tabăra outsiderilor – Chedra Tax fiind, potrivit specialiștilor, favorită și a meciului direct din retur – ne-au oferit declarații antrenorul Gabriel Georgescu și jucătorul Alexandru Ionuț Crăciun, fost component al ACS Petrolul ’52 Ploiești în prima jumătate a sezonului 2016-2017 din Liga A Prahova. Iată-le mai jos:
„MFC Ploiești împotriva Chedra Tax este, fără îndoială, capul de afiș al etapei a șaptesprezecea și, ca de obicei, ne va aștepta un duel dificil, dar și frumos, totodată. O confruntare din care sperăm să ieșim victorioși, de data aceasta. Avem un moral bun după cele două victorii din acest an, ceea ce îmi dă încredere că vom obține toate cele trei puncte puse în joc, joi seară. Sezonul acesta, împreună cu băieții, ne-am propus obiective mai îndrăznețe. De aceea, îmi și exteriorizez mulțumirea că suntem în grafic și se vede astfel munca depusă împreună, pecum și forța grupului. Fie astfel ca echipa mai bună să câștige manșa a doua a returului!” (Gabriel GEORGESCU)
„Ne așteaptă un meci destul de greu joi. Jucăm împotriva campioanei ultimelor ediții din LMF. Iar asta ar trebui să ne motiveze mai mult. În special, fiindcă avem de luat o revanșă după meciul din tur. Se vor întâlni două echipe bune, câștigătoare de Cupă și campionat. Deci meciul o să fie deschis oricărui rezultat. Cu siguranță, o să fie spectacol, așa că va fi păcat că se va juca fără public! Repet, păcat că acest cap de afiș al campionatului LMF, un meci realmente special, se va desfășura cu porțile închise! Dar, este adevărat, cu virusul Covid-19 nu te joci! Pentru noi, altfel, a început o nouă etapă de lucru și am tratat, drept urmare, mult mai serios campionatul, față de ceilalți ani. Se observă limpede așa ceva. Suntem deja între primele trei formații în ierarhie. Acest fapt ne oferă speranțe asupra a tot ceea ce vrem sa facem pe mai departe. An de an, am câștigat foarte mult pe partea colectivă, grupul frumos și ambiția de care am dat dovadă ajutându-ne să ajungem acolo unde ne-am propus. În retur, au venit lângă noi Keke (n.r. – Cristian Vasile, de la CS Păulești, Liga A Prahova, fost în prima parte a turului Ligii a III-a la CS Blejoi) și Vali (n.r. – Valentin  Florea, din Liga B, Seria EST, component al Progresului Bucov, echipă la care antrenor secund este Gabriel Georgescu). Am câștigat, deci, la experiență, din partea primului, și la tinerețe, din partea celui de-al doilea. Sunt jucători care ne vor ajuta foarte mult în ceea ce privește obținerea obiectivelor propuse. Dar, nu în ultimul rând, am mai câștigat și alte adevărate caractere în echipă. Revenind la derbi, ne dorim foarte mult victoria și sunt convins că vom reuși acest lucru! Pe băieți îi vad foarte motivați și sunt sigur că, la ora jocului, vor da tot ce-i mai bun, pentru a ne putea adăuga încă trei puncte importante în clasament!” (Alexandru Ionuț CRĂCIUN)
În altă ordine de idei, principalul responsabil tehnic al MFC-ului va rămâne fără colaboratorul său Eugen Rudaru, secund și jucător, despre acesta, pe o rețea de socializare bine cunoscută, un oficial al CS Blejoi, club la care este legitimat din anul 2016, anunțând că va renunța temporar la cariera fotbalistică, în favoarea uneia profesionale, în străinătate, pentru binele propriu și al familiei sale. Gabriel Georgescu a evitat să comenteze decizia colegului și… elevului său, limitându-se numai la a puncta că „viața de familie nu are nicio legătură cu echipa”!