În Prahova, au fost create încă 20 de locuri de spitalizare Covid, ca măsură la avalanşa de cazuri

Daniel Dimache -

În Prahova, au fost create încă 20 de locuri de spitalizare Covid, ca măsură la avalanşa de cazuri

Informare de presă privind situația COVID-19 în Prahova

13 august 2020

 

 Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 2896 de persoane, dintre care 529 sunt cazuri active, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 88 de noi cazuri Covid în judeţul Prahova (cea mai mare creştere, după Bucureşti) şi a mai fost raportat un deces (o persoană de sex feminin -79 de ani, care prezenta comorbidități). Numărul total al deceselor asociate COVID-19, în județul nostru, a ajuns la 112

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din Prahova, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 27 de pacienți, dintre care 16 sunt ventilați.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în județ, este de 328, dintre care 255 sunt ocupate. Au fost create încă 20 de locuri în plus faţă de zilele precedente, la Câmpina. Aici au mai fost detaşaţi 2 medici de la Spitalul orăşenesc Băicoi, iar de la 1 septembrie va activa aici și un medic de la Spitalul de Pneumoftiziologie Florești

În prezent, în izolare la domiciliu sunt 329 de prahoveni, iar alți 2100 se află în carantină, în conformitate cu prevederile Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 16465 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori și persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanțe în acele țări care solicită un astfel de test), potrivit centralizării DSP Prahova.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 1612 persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 960 de persoane, 560 auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 118 societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 89 de sancțiuni (trei în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 81 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților, conform Legii 55/2020, cinci pentru fapte de natură economică în context COVID-19).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 5100 lei.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea „Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

Instituția Prefectului – Județul Prahova

13 august 2020