În Prahova, s-au dublat cazurile de Covid în ultima lună

Daniel Dimache -

În Prahova, s-au dublat cazurile de Covid în ultima lună

La nivelul județului Prahova, în data de 13 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1062 de personae aflate în izolare la domiciliu. Nicio persoană nu aieșit de sub această măsură, în ultimele 24 de ore, însă au intrat alte 138. În carantină instituționalizată se află 33 de persoane.

 

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 143 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus,iar dintre acestea șase au decedat și 94 au fost declarate vindicate și externate.

La secțiile de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Municipal Câmpina și Spitalului Județean de Urgență Ploiești se află două persoane confirmate cu COVID-19. Una dintre acestea este în stare gravă, fiind ventilată mecanic.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Astfel, pe parcursul zilei de 12 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate opt societăți comerciale, legitimate 145 de personae și oprite în trafic 79 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări la 1069 de personae dintre cele care se aflauînizolare la domiciliu.

Înurma acestor demersuri, au fost aplicate 77 de sancțiuni, în valoare de 28.800 lei.

 

În ultima lună, odată cu măsurile de relaxare și neglijarea, în mare parte, a normelor de siguranță sanitară, în Prahova s-a înregistrat o dublare a numărului de cazuri confirmate cu COVID-19. Ca urmare a acestei situații, prefectul Cristian Ionescu face un apel către toți prahovenii să respecte cu mare strictețe regulile de protecție, precum purtarea măștii în spațiile publice închise, distanțarea fizică, igienizarea permanentă a mâinilor, dezinfecția periodică a locurilor unde își desfășoară activitatea și evitarea a deplasărilor care nu sunt urgente. Totodată, este foarte important ca în cazul în care o persoană prezintă simptome specific noului coronavirus să-și anunțe telephonic medicul de familie sau să sune la 112 și să fie deschisă și sinceră cu cadrele medicale care efectuează anchetele epidemiologice, în cazul confirmării bolii COVID-19.

 

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

13 IUNIE 2020