În primul meci amical din perioada de pregătire de vară, ACS Petrolul ’52 va da piept cu o… parte din CSO Plopeni! Antrenorul și trei jucători ai săi din Liga a III-a își doresc o nouă provocare, acum la CSO Tricolorul Breaza!

Dragos Trestioreanu -

În primul meci amical din perioada de pregătire de vară, ACS Petrolul ’52 va da piept cu o… parte din CSO Plopeni! Antrenorul și trei jucători ai săi din Liga a III-a își doresc o nouă provocare, acum la CSO Tricolorul Breaza!

Siteul actualizat de curând al echipei de fotbal din Liga a II-a ACS Petrolul ’52 Ploiești a anunțat miercuri, 23 iunie 2021, programul de meciuri de pregătire din perioada de vară, una care va debuta vineri, 25 iunie 2021, la ora 17.00, pe arena Parc, din Breaza, în compania echipei locale din Liga A Prahova, CSO Tricolorul. Tot miercuri, pe pagina de pe o bine cunoscută rețea de socializare, CSO Tricolorul a anunțat primele trei transferuri, adevărate lovituri pentru divizionara D prahoveană, al cărei obiectiv pentru sezonul următor devine astfel unul cât se poate de limpede, promovarea în L3, potrivit unui director ambițios ca Florian Vișan! Odată cu trecerea de la CSO Plopeni (Seria a V-a din Liga a III-a) la trupa din Breaza (L4) a antrenorului Iulius Mărgărit (foto; în bluza de trening tricoloră), fost și la CS Păulești ani buni, sosire anunțată tot pe Facebook în urmă cu o săptămână, acesta a fost urmat de trei dintre fotbaliștii de bază de la CSO Plopeni. Mai precis, vedeta-golgheter Andrei Ciobanu (atacant; foto, în duel cu petrolistul Antoniu Manolache, cel cu echipament albastru), Bogdan Minea (fundaș central; foto; cu tricoul marca adidas) și Andrei Rusu (mijlocaș central; foto, cu tricoul roș-alb), toți trei având în prezent statutul de liber de contract!

Se zvonește însă că și alți foști elevi ai lui Mărgărit de la Plopeni ar dori s-și urmeze tehnicianul la Tricolorul, chiar dacă asta ar însemna coborârea cu un eșalon și, implicit, trecerea de la unul aflat sub pulpana FRF la altul în coordonarea AJF Prahova! Se speculează că unul dintre ei ar fi Vladimir Butufei, fost la ACS Petrolul ’52 în ediția de campionat 2016-2017 a Ligii A Prahova. Dar, Butufei jr. ar mai avea un an de contract cu plopenarii, cei care nu acceptă să îl lase să plece, și el, la Breaza. S-ar părea că înlocuitorul lui Mărgărit la CSO Plopeni ar fi un alt fost petrolist, localnicul Daniel Dumitrache, ex-secund la SC FC Petrolul și ACS Poli Timișoara al lui Vivi Răchită.

Între timp, omologul lui Iulius Mărgărit de pe banca ACS Petrolul ’52, Nicolae Constantin, a intensificat numărul antrenamentelor, bifându-se chiar și două în aceeași zi, terenurile pe care se desfășoară acestea alternând, când la Brazi, când la Pleașa, când la Strejnicu, condițiile fiind dintre cele mai bune în fiecare loc pentru ședințele de pregătire. Nae Constantin a rămas, reamintesc, fără fotbalistul simpatizat de el, Marius Coman, accidentat serios, revenirea maramureșeanului fiind așteptată, în cel mai fericit caz, pe la începutul toamnei. Însă, mai sunt și unii jucători la care a renunțat însuși Constantin.

De luni, 21 iunie, zi în care a apărut sub comanda noului antrenor principal și Armando Vajushi (foto sus, în prim-plan), nu au mai participat la antrenamente Iulian Ilie, fostul copil-minune al SC FC Petrolul, ultima oară la desființata Mostiștea Ulmu, Dacian Dunca și Rareș Simionescu (ambii împrumutați sezonul trecut la mai sus-amintita CSO Plopeni), Romario Moise (expirarea perioadei de împrumut de la Astra Giurgiu) și Andrei Rus. Ultimul urmează a fi detașat pentru a cincea oară de când a semnat un contract cu FC Petrolul, nereușind să debuteze în echipa „lupilor”, de pe vremea lui… Leo Grozavu. A fost plimbat pe la CS Afumați, CSM Reșița, UTA Arad și Dunărea Călărași! Tot împrumutați vor fi și Dunca, și Simionescu, jucători care sunt incluși și ei în categoria „underilor”.

Miercuri, pe siteul clubului ploieștean a fost anunțat și programul meciurilor-test de până cu două săptămâni înaintea startului oficial al sezonului 2021-2022. Este un program echilibrat, cu debut la o echipă din eșalonul de elită al campionatelor județene din Prahova, mai sus-amintita CSO Tricolorul Breaza. Pe 3 iulie, se ridică mult ștacheta, adversară urmând a fi, la Brașov, o formație din prima ligă, una care și-a schimbat recent numele, prin fuziune, preluându-l pe cel al unei grupări din L2, Farul Constanța. Această oponentă tare va fi antrenată de Gheorghe Hagi, cel care coboară iar la marginea terenului, după o pauză de un sezon.

Urmează din nou un adversar dintr-un eșalon inferior, CS Unirea Ungheni (Seria a IX-a, locul 5 la finele ediției trecute), pe 7 iulie, iar peste trei zile – fosta adversară din eșalonul secund și, totodată, proaspătă prim-divizionară, CS Mioveni, În sfârșit, pe 17 iulie, va veni rândul unei colege de ligă, FC Buzău (fosta SCM Gloria Buzău, care i-a cedat locul în L2 noii echipe ce va avea drept de promovare). Potrivit aceluiași site al găzarilor, arenele și orele de debut ale meciurilor amicale cu Unirea Ungheni, CS Mioveni și FC Buzău, ca și momentul startului celui cu Farul Constanța, vor fi stabilite și anunțate ulterior.  

Foto: www.fcpetrolul.ro și Facebook CSO Tricolorul Breaza