În retur, Petrolul, iar în prime-time. Rămâne de văzut când vor debuta lucrările de ameliorare a gazonului de pe „Ilie Oană”

Dragos Trestioreanu -

În retur, Petrolul, iar în prime-time. Rămâne de văzut când vor debuta lucrările de ameliorare a gazonului de pe „Ilie Oană”

Liga Profesionistă de Fotbal a făcut cunoscut programul de desfășurare a etapelor a XV-a și a XVI-a, a doua, respectiv a treia din returul sezonului regular al campionatului Ligii I. Astfel, în primele trei runde, Petrolul este programată de două ori în prime-time, întâia oară, la meciul cu FCSB, al cărui loc de disputare este încă în suspensie, din cauza stării gazonului de pe arena Ilie Oană. Indiferent însă de gazda întâlnirii, aceasta va debuta la ora 20.30, pe data de 18 octombrie 2015. Disputa contra grupării CSMS Iași, tot una de pe teren propriu, va începe, sâmbătă, 31 octombrie, tot de la 20.30. Doar confruntarea din runda cu numărul 15 va avea ca oră de debut 18.00. Este vorba despre cea de pe arena Dinamo, din București, de sâmbătă, 24 octombrie, cu FC Voluntari, ilfovenii continuând, după cum se vede, să joaca „acasă” tot în capitala țării, stadionul lor nefiind încă posibil a fi omologat pentru primul eșalon. Asta deși, inițial, se anunțase că va fi gata prin etapele a V-a sau a VI-a!

Chiar dacă, luna aceasta, Petrolul are de disputat trei partide acasă, pe arena Ilie Oană este sigură, acum, doar cea de luni, 5 octombrie, ora 21.00, cu ACS Poli Timișoara, în direct la televiziunile Look TV, DigiSport și Dolcesport. În rest, totul depinde de viitoarele condiții meteo, pentru că a doua zi după jocul cu bănățenii, se va trece la lucrările de ameliorare a gazonului stadionului local. Dacă vremea va ține cu petroliștii, atunci este posibil ca și cel mai așteptat meci dintr-un sezon, cel cu FCSB, să se desfășoare tot pe „Ilie Oană”. Dacă nu, deoarece pentru a crește iarba este nevoie de temperaturi de minimum 15 grade Celsius, gazdă a duelului ar putea fi Buzăul, acolo unde s-ar realiza o rețetă comparabilă cu aceea de la Ploiești, ținând cont de numărul de locuri al arenei din Crâng. Cum disputa cu trupa campioană en-titre este cea care se speră să se desfășoare cu casa închisă, situație în care ar intra o sumă mai mare de bani în conturile clubului insolvent, o astfel de decizie ar fi de înțeles. Evident, doar dacă gazonul de acasă nu va fi apt de a găzdui un astfel de meci important. În privința celui împotriva Iașiului, acesta ar putea avea loc într-o localitate mai apropiată sau chiar tot în Ploiești, pe arena „Astra”, din cartierul 9 mai, neanticipându-se atunci o afluență de spectatori. Cert este că orice zi de întârziere a debutului lucrărilor pentru ameliorarea stării gazonului de pe stadionul Ilie Oană ar compromite total efectuarea lor în acest an. Până una-alta, vineri, 2 octombrie, pe stadion s-a filmat un clip cu echipa Petrolului, conform solicitării pe care LPF a făcut-o tuturor celor 14 echipe din Liga 1.

Foto: www.sportnews.ro