În Sâmbăta Mare, Petrolul va juca fără Saim Tudor și Dan Bucșa, dar va beneficia de serviciile lui Laurențiu Marinescu și Florin Borța

Dragos Trestioreanu -

În Sâmbăta Mare, Petrolul va juca fără Saim Tudor și Dan Bucșa, dar va beneficia de serviciile lui Laurențiu Marinescu și Florin Borța

În etapa a XXXII-a a campionatului Ligii a II-a de fotbal, care a început astăzi, 25 aprilie 2019, cu derbiul ce-a opus Chindiei Târgoviște pe Academica Clinceni, încheiat cu scorul de 1-0 (1-0) în favoarea gazdelor dâmbovițene, autorul unicului gol fiind fostul echipier al FC Ploiești, Liviu Mihai (minutul 20), FC Petrolul va juca în Sâmbăta Mare, de la ora 12.00, pe arena Ilie Oană, în compania formației Daco-Getica București. Cea de care, în tur, a trecut cu 2-1, pe stadionul din cartierul Colentina, la redebutul pe banca tehnică a lui Octavian Grigore.

Meciul din prima zi a week-end-ului are o importanță deosebită pentru ambele combatante, Petrolul încă mai sperând măcar la ocuparea locului de baraj, deoarece primele două poziții din ierarhie par deja acontate după succesul de azi al lui Cristian Cherchez și a coechipierilor săi, iar trupa lui Marius Baciu – să mai scape de emoțiile retrogradării în al treilea eșalon.

Însă, de la partida cu bucureștenii, lui Gheorghe Mulțescu îi vor lipsi doi titulari, mijlocașii Saim Tudor (foto, la titlu, în prim-plan, cu echipamentu galben) și Dan Bucșa (foto sus, în text, tratat de dr. Laura Popa, după o accidentare la cap). Ambii sunt suspendați, pentru o etapă, după meciul câștigat cu 2-1 în dauna echipei lui Daniel Oprița, CS Mioveni, primul pentru acumularea a șapte cartonașe galbene (ulterior a încă două va sta după fiecare meci!), iar al doilea – pentru primirea a patru avertismente. Situație în care s-ar putea ca Mulțescu senior să încerce chiar o schimbare de așezare pe teren, fațaă de ultimele etape. Asta fiindcă îi vor reveni suspendații de după confruntarea de la Oradea, cu Luceafărul, Laurențiu Marinescu (foto, la balon, în mijloc text), cel care a fost eliminat pentru două „galbene”, și Florin Borța (foto jos, în text, centrând din stânga), acesta din urm primind „roșu” direct după un fault din poziție de ultim apărător. Ambii au încasat o singură etapă de stat pe tușă, ceea ce era de așteptat, clar, la Marinescu, dar mai puțin și la Borța.

Altfel, există și eventualitatea revenirii în lot și a lui Lucian Cazan, care a absentat de la meciul cu Eduard Stoica & Co., din deplasare, bucureșteanul antrenându-se mai puține zile înaintea acelui duel din cauza unei probleme de ordin medical. Cum ultimul examen de specialitate a relevat că problema ar fi fost rezolvată, Cazan devine, deci, apt de joc pentru disputa cu Daco-Getica. Rămâne de văzut ce prim „11” va alege Gigi Mulțescu, în acest context. Cert este că trebuie să fie obligatoriu unul capabil de o victorie. În caz contrar, s-a terminat cu orice speranță de promovare!

Foto: www.fcpetrolul.ro