În sfârșit, din nou acasă în Cupa României: Petrolul – FC Vaslui, în sferturi

Redactia -

În sfârșit, din nou acasă în Cupa României: Petrolul – FC Vaslui, în sferturi

Luni, 11 noiembrie 2013, cu aproape o lună mai devreme de datele de desfășurare a partidelor din sferturile de finală ale Cupei-României-Timișoreana, s-a stabilit țintarul acestei faze a competiției. Ajutat de două domnișoare, într-una dintre sălile de la Casa Fotbalului, secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, care a fost asistat de către un subaltern, fostul portar al Rapidului și Petrolului, Adrian Rămureanu, a extras bilele albe din urne. Astfel, a rezultat, în ordine, următorul careu de întâlniri: Steaua București – Oțelul Galați; Viitorul Constanța – Astra Giurgiu; Dinamo București – Pandurii Târgu Jiu; Petrolul Ploiești – FC Vaslui. Echipele care au fost extrase primele din urne vor fi gazde pe 3, 4 și 5 decembrie, în funcție de opțiunile televiziunilor ce dețin drepturile de transmisie exclusive ale Cupei României-Timișoreana. După cum se observă, așa cum au făcut-o și până acum în actuala ediție, cele două formații din capitala țării, Steaua și Dinamo, singurele din București în Liga I, vor evolua tot pe teren propriu! Să fi fost iar bilele „ușor calde”?

În ceea ce-o privește pe trupa antrenată de Cosmin Contra, aceasta va avea parte de un adversar greu. Clasați mai modest, față de pretenți, în ierarhia primului eșalon, Piotr Celeban (foto, în echipament galben, reluând cu capul, la un corner, dintr-un careu populat de mulți petroliști; www.prosport.ro) și coechipierii lui se vor agăța cu siguranță de competiția KO, pentru a mai spera la un loc de cupe europene. Astfel, vom avea parte de o reeditare a partidei recente din Liga I, desfășurată însă de „lupi” în deplasare și încheiată cu scorul de 1-1. Cert, cu totul altfel vor sta lucrurile pe „Ilie Oană”, la debutul lunii viitoare, dar asta nu înseamnă automat că Petrolul e și calificată în semifinale, care se vor desfășura tur-retur. Deși, deja, s-a dat frâu liber anticipărilor cum că penultimul act îl vor disputa, Steaua și Pandurii, pe de o parte, Petrolul și Astra, pe de alta, să vedem dacă a avut cineva calități de… Mafalda. Beneficiarele de adversare din urna B au fost Steaua și Astra.

Datele exacte de desfășurare ale celor patru dueluri din sferturile de finală ale Cupei Romnâniei-Timișoreana vor fi stabilite, de comun acord, de către televiziuni și Federația Română de Fotbal, organizatoarea întrecerilor, toate disputele urmând a fi preluate în direct pe „Pro TV”, „sport.ro” și „DigiSport”.