În sfârşit şi la televizor: Petrolul – NK Maribor, astăzi, pe „DigiSport1”, de la ora 19.00

Redactia -

La 48 de ore după ce au ajuns la Belek, s-au cazat la „Sueno Hotel” şi au făcut deja şi patru antrenamente, jucătorii de la Petrolul vor disputa astăzi, de la ora 19.00 (aceeaşi în România), primul lor meci din al doilea stagiu de pregătire şi jocuri-test. De data aceasta, şi sub privirile acţionarului Daniel Capră şi a preşedintelui consiliului de administraţie, Florian Walter, ajunşi la faţa locului joi seara. Adversara „lupilor” va fi campioana en-titre a Sloveniei, NK Maribor, distanţată şi în această ediţie pe primul loc (nouă puncte faţă de Olimpija Ljubljana). La sloveni evoluează şi fostul petrolist Nikola Komazec, care a bifat trei reuşite în sezonul 2012-2013 pentru formaţia pregătită de către o fostă glorie locală, Zlatko Zahovic.

Meciul, care se va desfăşura pe arena Susesi, din Belek va fi transmis în direct de postul de televiziune DigiSport, pe primul său canal, rămânând de văzut dacă acesta va mai prelua şi altele dintre următoarele trei partide amicale, cu MFK KOsice, de pe 11 februarie, Litex Loveci (14 februarie) şi Steaua Roşie Belgrad (17 februarie). Este posibil ca Petrolul să mai dispute încă un joc-test, posibil cu trupa prahoveană din Seria a VI-a a Ligii a III-a, Fortuna Brazi, aflată în cantonament la Kemer, tot în Antalya.

De la confruntarea cu NK Maribor vor lipsi francezii Damien Boudjemaa (foto jos, cel din Damien_Boudjemaa_si_Florent_Sauvadet_tratati_de_Razvan_Negoita_zis_Burta_la_Belek_fcpetrolul.rostânga; www.fcpetrolul.ro) şi Florent Sauvadet (foto jos, cel din dreapta), ambii resimţindu-se după antrenamentul de joi seara. Primul a acuzat o entorsă la genunchiul stâng, iar al doilea – dureri la glezna aceluiaşi picior, la care suferise tot o entorsă, în stagiul de la Lara. Este mai de neînţeles de ce Sauvadet nu a fost menajat măcar cââteva zile, el fiind mai mult pe drumuri după precedenta accidentare, facând drumul Turcia-Franţa şi retur pe termen scurt.

În schimb, tot astăzi vor fi testaţi, la meciul cu Maribor, cei doi fotbalişti veiniţi în probe, Cristian Valentin Muscalu (ex-Ceahlăul Piatra Neamţ) şi egipteanul de 26 de ani, Sherif Ashraf Hamid Oqila (foto sus; www.fcpetrolul.ro), un fost internaţional „sub 17 ani” şi „sub 20 de ani”, care a bifat şi patru selecţii la echipa naţională a ţării sale, ultimele două chiar luna trecută, când a fost folosit în total 29 de minute. Ashraf este atacant şi a început fotbalul la clubul Zamalek Cairo, intrând – la un moment dat – în atenţia campioanei Finaldei, HJK Helsinki, care l-a şi cumpărat. Posibil pentru că nu s-a acomodat, jucând doar în opt partide, a fost dat la satelitul lui HJK, Klubi-04, din eşalonul secund, pentru care a marcat cinci goluri în tot atâtea confruntări. De aici a trecut la FF Jaro, pe care a ajutat-o şi prin reuşitele sale (trei în şapte dispute) să scape de la retrogradarea în cel de-al treilea eşalon finlandez.

De subliniat că Boudjemaa şi Sauvadet au intrat pe mâna masorului Răzvan Negoiţă, alias Burtă (foto jos, cel din din dreapta), la şedinţa de pregătire pe care coechipierii lor au efectuat-o în dimineaţa partidei cu NK Maribor. Se speră ca entorsa de la genunchi a lui Boudjemaa să nu fie gravă şi astfel să nu necesite o perioadă prea lungă de recuperare. Situaţia medicală a lui Florent este mai puţin îngrijorătoare decât a compatriotului său.