În sfârşit, succese pe linie pentru echipele prahovene din Liga a III-a de fotbal!

Redactia -

În sfârşit, succese pe linie pentru echipele prahovene din Liga a III-a de fotbal!

În cadrul etapei a XX-a a întrecerilor din Seria a III-a a Ligii a III-a de fotbal, desfăşurată vineri, 6 aprilie 2012, cele două echipe prahovene care au combătut, celalte tot atâtea stând, au reuşit să bifeze succese. Dacă formaţia Conpet Ploieşti nu a avut adversară, fiindcă Atletic Fieni s-a retras din tur, în schimb, AFC Filipeştii de Pădure a aflat mai de ultim moment că şi oponenta sa, Dunărea Turris Turnu Măgurele, a imitat-o pe trupa dâmboviţeană! Se spune despre teleormăneni că-şi vor îndrepta atenţia, de-acum, exclusiv asupra celui de-al doilea eşalon de futsal, având şanse mari de promovare şi nemiadorind astfel să-şi irosească fondurile financiare într-o competiţie în care nu mai avea niciun obiectiv performant – a se citi accederea în Liga a II-a.

La Brazi, Chimia – tot mai de nerecunoscut – s-a impus abia în penultimul minut regulamentar de joc, cu 1-0 (0-0), graţie reuşitei fostului plopenar Gabriel George Marin (foto; www.ligab.ro), în dauna modestei echipe secunde a Sportului Studenţesc Bucureşti, cea care pierduse, vinerea trecută, cu un scor de set de tenis, la Strejnic, în faţa Conpetului: 1-6! În schimb, CSO Plopeni, trupa lui Daniel Dumitrache – ex-secundul lui Vivi Răchită, la CSM FC Ploieşti, din diviziile C şi B, şi apoi la SC FC Petrolul, tot în eşalonul secund -, a câştigat  aparent mai fără emoţii, având 2-0 încă din minutul 68. Golul lui Alexandru Andrei, de la Inter Clinceni, învingătoarea Braziului, cu 1-0, în runda intermediară de marţi, 3 aprilie, a venit prea târziu, mai exact cu 240 de secunde înainte de final. Dar, nu-i mai puţin adevărat, că – deşi învingătoare cu 2-1 (0-0), autorii punctelor punctelor gazdelor fiind Radu Huza (57) şi Alexandru Puchea -, formaţia prahoveană a tremurat în primul mitan, atunci când ilfovenii au irosit trei bune oportunităţi de a marca. Tot cu 3 puncte s-a ales, aşa cum am precizat mai sus, şi AFC Filipeştii de Pădure, câştigătoare la „masa verde”, cu 3-0, în dauna retrasei Dunărea Turris Turnu Măgurele.

După această etapă, în care de-acum fostul lider, ACS Urban, a stat, în urma părăsirii competiţiei, pe parcursul primei sale jumătăţi, de către echipa ce trebuia să-i fie adversară, Rapid Clejani, iar CS Buftea, ce i-a depăşit pe dâmboviţeni cu 2 puncte, graţie unui succes la „masa verde” (scor: 3-0), în faţa unei alte grupări retrase, dar în pauza competiţională de iarnă, Chimia Brazi se află tot pe locul al III-lea, cu 31 de puncte, la 7 şi, respectiv, 5 – de primele două poziţii din ierarhia la zi. Celelalte trei formaţii prahovene – Conpet Ploieşti, CSO Plopeni şi AFC Filipeştii de Pădure – sunt înşirate una după alta, pe poziţiile a a IX, a X-a şi a XI-a, acumulând 24, 23 şi, respectiv, tot 23 de puncte. Interesant  este că Prahova 2010 Tomşani, a cincea grupare din judeţ care a început ediţia 2011-2012, dar s-a mutat, din retur, la Clinceni, e invincibilă de la debutul părţii a doua a campionatului Ligii a III-a. După remiza albă de la Chiajna (0-0), pe terenul satelitului prim-divizionarei Concordia, Prahova 2010 a urcat până pe locul 5, având 26 de puncte. Asta după o primă jumătate de întreceri terminată pe o poziţie retrogradabilă! În Vinerea Mare, AFC Filipeştii de Pădure va combate, acasă, cu Viitorul Domneşti, Chimia Brazi va disputa un „derbi judeţean” la… Clinceni, cu Prahova 2010 Tomşani, iar CSO Plopeni şi Conpet Ploieşti se vor deplasa la Sportul Studenţesc II Bucureşti, respectiv la FCM Alexandria.