În sfârșit, s-a anunțat! Petrolul începe, oficial, anul 2021 cu o nocturnă! Prim-divizionara CSM Poli Iași revine pe „Ilie Oană”, să combată cu „lupii”, după cinci ani de la precedenta vizită!

Dragos Trestioreanu -

În sfârșit, s-a anunțat! Petrolul începe, oficial, anul 2021 cu o nocturnă! Prim-divizionara CSM Poli Iași revine pe „Ilie Oană”, să combată cu „lupii”, după cinci ani de la precedenta vizită!

După ce a trecut ceva timp, nu chiar puțin, de la momentul tragerii la sorți a țintarului optimilor Cupei României, Federația Română de Fotbal a anunțat astăzi, 25 ianuarie 2021, și programul pe zile și ore de start. Cum divizionara secundă Turris-Oltul Turnu Măgurele a anunțat deja că se va retrage din competiție, este cât de poate de clar că nu va juca nici împotriva fostei colege de eșalon, Dunărea Călărași, pe arena Ion Comșa, marți, 9 februarie, de la ora 17.45, în Cupa României. Situație în care unei alte echipe din Liga a II-a îi va reveni onoarea de a da… startul în actuala fază a competiției KO. Este vorba despre Petrolul Ploiești, cea care se va duela, într-o confruntare de „care pe care”, cu o formație din L1, CSM Politehnica Iași. Partida se va desfășura în nocturnă, tot pe 9 februarie, de la 20.30, pe „Ilie Oană”, stadion pe care moldovenii s-au impus, în urmă cu aproape cinci ani, în ultimul retur bifat de falimentata SC FC Petrolul (foto sus, www.7iasi.ro).

Potrivit antrenorului principal al „lupilor”, Viorel Moldovan, jucătorii săi au șanse de a trece mai departe, în sferturile de finală. Mai mult ca sigur că Moldovan s-a ghidat după forma bună arătată de către găzari în meciurile amicale desfășurate până în prezent, în acest an, 7-0 cu CSO Plopeni (L3; marcatori: Valentin Balint, de două ori, Vlad Mitrea, Sory Ibrahim Diarra, Mihai Constantinescu, Bart Meijers și Vasile Buhăescu), la Izvorani, pe teren sintetic, 2-0 cu SC Popești Leordeni (L3;Valentin Balint și Alexandru Saim Tudor), 2-1 cu Dunărea Călărași (L2; Vasile Buhăescu și Pol Roigé Rodríguez, respectiv Cristian Bud) și 3-1 cu AFC Odorheiu Secuiesc (Viorel Lică, de două ori, și Armando Vajushi/Balint Rajmond), ultimele trei teste desfășurate tot pe iarbă artificială, dar de la o bază sportivă din Tărlungeni (foto, ambele din text, www.fcpetrolul.ro). Dar, totodată, tehnicianul petroliștilor s-o fi gândit și la statutul de „lanternă roșie”, de-acum, al viitoarei adversare din prima decadă a lunii următoare. Poli Iași a cam uitat să câștige de la o vreme încoace, iar scaunul antrenorului principal al său, Daniel Pancu, „trosnește” deja din toate încheieturile, ultimul eșec fiind consemnat duminică, 24 ianuarie, 1-2 la Mediaș, cu Gaz Metan. Însă, dacă ieșenii continuă să evolueze în returul sezonului regulat al Ligii 1, ploieștenii au parte, până la confruntarea directă, numai de teste. Următoarele două vor fi pe același teren sintetic, de la Tărlungeni, contra Aerostar Bacău (L2; miercuri, 27 ianuarie) și Kids Tâmpa Brașov (L3; joi, 28 ianuarie), iar al treilea, pe 30 ianuarie, împotriva liderului eșalonului secund, FC U 1948 Craiova, la întoarcerea acasă, locul disputei urmând a fi stabilit în această săptămână.

Iată care este programul complet al meciurilor din optimile ediției 2020-2021 a Cupei României, la fotbal:

Marți, 9 februarie

  • ora 17:45: Dunărea Călărași (Liga 2) – Turris-Oltul Turnu Măgurele (L2, retrasă din campionat, în pauza de iarnă)
  • ora 20:30: PETROLUL PLOIEȘTI (L2) – CSM POLITEHNICA IAȘI (L1)
     

Miercuri, 10 februarie

  • ora 14:30: Farul Constanța (L2) – Chindia Târgoviște (L1)  
  • ora 17:15: Universitatea Cluj (L2) – UTA Arad (L1)
  • ora 20:30: Dinamo București (L1) – FCSB (L1)

Joi, 11 februarie

  • ora 15:00: Viitorul Pandurii Târgu Jiu (L2) – Gaz Metan Mediaș (L1)
  • ora 17:45: ASU Politehnica Timișoara (L2) – Astra Giurgiu (L1)
  • ora 20:30: FC Botoșani (L1) – CSU Craiova (L1)