În timp ce defensiva a luat șase goluri în cantonament și s-a întrecut în a provoca penaltiuri în același meci, Jean Prunescu se antrenează tot cu… juniorii!

Dragos Trestioreanu -

În timp ce defensiva a luat șase goluri în cantonament și s-a întrecut în a provoca penaltiuri în același meci, Jean Prunescu se antrenează tot cu… juniorii!

Cu aproape o săptămână înaintea plecării Petrolului Ploiești în cantonamentul din Slovenia, apăruse zvonul potrivit căruia din delegația pentru Terme Čatež urma să nu facă parte și fundașul central Jean Prunescu. Nu a fost un zvon fără acoperire, fiindcă Prunescu chiar a fost lăsat acasă, unii crezând că din cauza unei accidentări suferită la primul meci amical din țară, cel de la Strejnicu, în compania viitoarei colege de eșalon, CS Balotești.

În realitate, au spus surse foarte bine informate, bagajul fundașului central dreapta al trupei „lupilor” nici nu fusese pus în spațiul specific al autocarului, care a luat cap-compas Slovenia înaintea zborului ce-a dus delegația ploieșteană la hotelul Terme, din localitatea mai sus-menționată. Lui Jean Prunescu i-a trecut în două zile ușoara contractură musculară de la gambă și exact în ziua în care coechipierii săi se îmbarcau în avionul de Zagreb, via Belgrad, el era deja apt de a participa la antrenamente. S-a mai zvonit atunci că, de fapt, lăsarea acasă a lui Jean ar fi fost menită să-l forțeze să accepte despărțirea amabilă de FC Petrolul.

Cum Prunescu semnase, atunci când a venit la Ploiești, în toamna lui 2016, un angajament întins pe 5 ani, iar din acesta au mai rămas în derulare încă trei, se ziced că el ar fi refuzat despărțirea, preferând să continue la clubul găzarilor. A fost astfel obligat se să se antreneze, zi de zi, cu o trupă de juniori pregătită de Gheorghe Liliac, fostul antrenor cu portarii al formației de seniori în sezonul 2017-2018 și turul celui următor, în Liga a III-a. Și tot acolo o face și după ce colegii săi de echipă s-au întors din Slovenia și au reluat pregătirea, marți după-amiază. Faptul este absolut ciudat, atâta vreme cât, cel puțin în axul central al său, defensiva Petrolului a fost în suferință în cantonament, încasându-se șase goluri în patru meciuri, după trei eșecuri și o remiză, și a fost penalizată și cu două penaltiuri în același meci, cel cu Slaven Belupo Koprivnica, de la Cvetkovec! Florin Plămadă (61) și Lucian Cazan (108), deși au adunat împreună 169 de meciuri în Liga 1, au avut prestații modeste, în ciuda experienței de la primul eșalon, iar Sebastian Ghinga și Paul Antoche sunt clar mijlocași centrali, ca și Cristian Danci, de altfel. Chiar dacă, este adevărat că la nevoie pot fi folosiți și pe „fundul” terenului, însă nicidecum cu eficiența unor stoperi de meserie. Situație în care devine de neînțeles de ce Jean nu este readus în lotul pentru Liga a II-a, acum, după ce s-au observat unele limite ale celor folosiți pe postul său.

Sperând că a fost vorba doar despre o „amnezie” de moment lipsa deciziei de revenire și că acela care a câștigat trofeul Mircea Dridea, în urmă cu aproape un an, fiind ales de suporteri drept jucătorul petrolist al lunii septembrie, primindu-l din mâinile președintelui de onoare al FC Petrolul și cel care îi dă și numele, va fi inclus cât de curând în efectivul primei echipe, ci nu lăsat să se antreneze cu juniorii, decizia nu ar însemna, în fapt, nimic altceva decât recunoașterea unei erori omenești,. Una făcută atunci când s-a hotărât rămânerea lui acasă. Nu e rușinos să recunoști o greșeală, dar foarte rău să persiști. Mai ales când este vorba despre un fotbalist simpatizat de fani, cei care se întreabă de ce continuă să lipsească din lot!

Foto: www.fcpetrolul.ro