În timp ce suporterii contestă conducerea clubului, o publicație centrală o vede pe SC FC Petrolul mai… bogată în această iarnă!

Redactia -

În timp ce suporterii contestă conducerea clubului, o publicație centrală o vede pe SC FC Petrolul mai… bogată în această iarnă!

În plin scandal iscat între suporterii Petrolului și conducerea echipei de suflet a lor, primii „punctând” cu sute afișe și grafitti prin Ploiești, lipite și, respectiv, făcute cu spray-uri în diverse locuri (foto jos; www.observatorulph.ro), ba chiar și la restaurantele unora dintre oficiali, conflict generat de vânzarea a patru titulari din echipa turului ediției 2013-2014 a Ligii I, o publicație centrală, „Click”, în suplimentul de sport al său, aduce un elogiu al veniturilor realizate de către clubul găzarilor în vacanța de iarnă! Folosind 10sumele apărute în presă, despre care nu se știe însă cât de adevărate or fi, jurnalul o oferă drept exemplu astfel tocmai pe conducere! Despărțirea de Hamza Younes (foto sus, alături de suporteri ai noii sale formații; www.ploiestiulpatrianoastra.com), scrie „Click”, ar fi adus în contul SC FC Petrolul 750.000 de euro, la care s-ar adăuga încă un milion de euro – pentru „pachetul” Ferebory Dore & Alexandru Benga, achiziționat tot de Botev Plovdiv. S-a mai plusat, scrie jurnalul bucureștean cu 250.000 de euro, proveniți de la Slavia Praga, cea care l-a cumpărat pe Damien Boudjemaa. La Hamza, se afirmă că profitul ar fi fost de 600.000 de euro, plătindu-se pe el, în total, 150.000 de euro, atunci când a fost adus la Ploiești. În ceea ce-i privește pe Dore, care ar fi Capracostat, toamna trecută, circa 500.000 de euro, și Benga, venit liber de contract de la Oțelul Galați, în vara lui 2013, iar s-ar fi ieșit pe profit – unul de o jumătate de milion de euro. Cum Adrian Mutu, Ianis Zicu și brazilianul Gerson au fost aduși din postură de liber de contract, fără sumă de transfer deci, nu s-au cheltuit bani pentru achiziționarea lor și nu s-ar fi afectat deloc astfel fondul de transferuri, în celălalt sens. Mai mult, aceeași „Click” notează că, din marketing, găzarii au făcut alți bani buni, ca și din vânzarea celor 500 de tricouri ale lui Mutu, cifră însă exegerată, după cum se vorbește „pe la colțuri”. Tot cam exagerată pare a fi și cea a abonamentelor, anunțată a fi depășit numărul de 5.000!

În concluzie, bănuindu-se că și parteneriatul cu producătorul german de automobile Opel ar fi fost semnat pentru o sumă apreciabilă de bani, care nu a fost dată însă publicității, iar cel de colaborare cu Primăria Ploiești ar aduce și mai mulți, cel puțin după terminarea anchetei DNA, ziarul central o vede pe SC FC Petrolul drept cea mai dinamică de pe piața fotbalului autohton din perioada de întrerupere a sistemului competițional. Dacă așa ar fi, cu siguranță că s-ar fi putut face un efort măcar pentru reținerea pe „Ilie Oană” a lui Younes și Boudjemaa, golgheterul echipei „lupilor”, respectiv principalul pasator al acesteia. Deci, de unde atâta… bogăție pe capul patronatului clubului găzarilor, așa cum o intuiește publicația Click? Nu ar fi ceva strigător la cer?