În Valea Domanului, duel pentru 3 puncte, altceva fiind exclus! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 22)

Dragos Trestioreanu -

În Valea Domanului, duel pentru 3 puncte, altceva fiind exclus! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 22)

Așa cum trebuie să se întâmple la un club mare, care se respectă, și – de altfel – cum a fost la fiecare distanță lungă de parcurs, partenerul finanțator al găzarilor, Veolia România, a facilitat, și acum, o deplasarea cu avionul, iar asta încă de joi, 7 noiembrie 2019. Astfel s-a zburat spre Timișoara, iar de acolo, autocarul „lupilor”, sosit mai devreme în urbea de la malurile Begăi, a preluat delegația ploieșteană și a dus-o la Reșița, cale de 97 de kilometri. Acolo, Laurențiu Marinescu & Co. s-au cazat la unul dintre cele două hoteluri de trei stele denumite „Dușan și fiul”. Mai precis, la cel care este situat în cartierul de blocuri Reșița Nord. Arena pe care se va disputa meciul de sâmbătă, 9 noiembrie 2019, cu începere de la 11.00, se numește Mircea Chivu, un fost fotbalist emblematic al CSMR-ului și regretat tată al fostului internațional Cristian Chivu. Aceasta este plasată în Valea Domanului, într-o zonă superbă, aflată ceva mai aproape de centrul orașului.

Fără încă indisponibilii Walace da Silva Alves și Alexandru Zaharia, dar și în absența lui Sergiu Arnăutu și Valentin Țicu, ambii primind câte un cartonaș de suspendare din partea arbitrului de pomină de la partida de acasă cu FK Csikszereda Miercurea Ciuc, vâlceanul Cătălin Buși, antrenorul principal Flavius Stoican a optat pentru un efectiv de 20 de jucători. Fotbaliști dintre care, după antrenamentul de vineri făcut la Reșița, dar și după alte calcule, îi va alege pe cei 18 ce vor fi înscriși în raportul de joc al altui central oltean, de data aceasta craioveanul George Cătălin Găman, fratele fostului astrist Valerică Găman. Rămâne de văzut la cine va apela Stoican, însă, în pofida absențelor, efectivul deplasat la Reșița este unul capabil să lupte, cu argumente ferme, întru câștigarea celor 3 puncte puse în joc. De altfel, cu obiective diametral opuse, atât Petrolul, cât și CSMR vor juca la genul „totul sau nimic”!

Ploieștenii sunt, pe podium, la trei lungimi în urma formației UTA Arad (locul 2), cea care va avea parte, tot sâmbătă, dar de la 15.00, de o confruntare dificilă la Pitești, contra echipei Campionii FC Argeș, iar reșițenii, plasați sub „linia roșie”, pe un loc de retrogradare. Dacă oaspeții nu câștigă, ar putea rata o șansă de a egala-o pe „Bătrâna Doamnă” sau, măcar, să țină aproape de aceasta, iar dacă nu o vor face gazdele, atunci se vor „rupe” de echipele de deasupra, iar asta nu le-ar conveni absolut deloc. Cum nici „galben-albaștrilor” nu le-ar pica bine să rămână, posibil, mai mult în urma arădenilor, care au și un meci mai puțin disputat.

De altfel, pentru a se întări, CSM Reșița a profitat de retragerea din campionat a Daco-Geticii București și i-a legitimat – și deja debutat, la Pitești, cu Argeșul, în restanța din această săptămână – pe ceva mai experimentatul mijlocaș de creație Raphael Stănescu (26 de ani) și pe tânărul atacant Gabriel Răducan (19 ani). În schimb, și reșițenilor le va lipsi un alt atacant important, fostul ceferist clujean Marius Coman, eliminat în Trivale pentru cumul de cartonașe. După ce, la debutul sezonului, la gazde evolua petrolistul Adrian Rus și ex-„lupul” Cristian Danci, numai cel din urmă se mai află în lotul lui Leontin Doană, un antrenor cu sabia lui Damocles deasupra capului, chiar dacă tânărul președinte executiv local Cristian Bobar neagă că ar fi vreo presiune pusă de conducere pe fostul jucător de valoare al Reșiței.

Chiar dacă este vorba de un meci între o grupare de pe podium și una din subsolul ierarhiei la zi a Ligii a II-a, Comisia Centrală de Arbitri a delegat o brigadă din care doi membri fac parte din lotul primului eșalon, în afara lui Găman, mai sus-amintit, mai fiind și concitadinul acestuia, Dragoș Mihai Iliescu, tot din Craiova sosind și asistentul de la tușa doi, Cristian Daniel Ilinca. Numai rezerva va veni pe drumul de… joi al Petrolului, adică pornind de la Timișoara spre Reșița, și se numește Claudiu Gaitin. Observatorul acestui cvartet va fi un bucureștean, ex-central de prim eșalon, Gheorghe Moise, iar cel de joc este de mai aproape, de la Drobeta-Turnu Severin: Dumitru Paraschiv.

Foto: www.fcpetrolul.ro (Ionuț CĂRBUREANU), www.rentbyowner.com și Facebook CSM Reșița