În Vinerea Mare, aniversări pentru actuali și foști petroliști. Cătălin Mulțescu și Nini Popescu vor fi sărbătoriți în vestiarul „lupilor”!

Dragos Trestioreanu -

În Vinerea Mare, aniversări pentru actuali și foști petroliști. Cătălin Mulțescu și Nini Popescu vor fi sărbătoriți în vestiarul „lupilor”!

Vinerea Mare este nu numai o zi sfântă pentru toți românii ortodocși, ci și cea a aniversărilor de astzi, 26 aprilie 2019, a unor actuali și foști petroliști. Astfel, cu siguranță că, în vestiarul „lupilor”, antrenorul de portari al Petrolului, Cătălin Mulțescu (foto, la titlu), va primi în dar tortul pe care se vor afla… 43 de lumânări, iar pe cel al mijlocașului Nini Popescu (foto sus, în text, în echipament „galben-albastru”) – 25! Un fost portar de mare valoare apărând și buturile trupei ploieștene, la un moment dat, actual foarte bun tehnician de profil, și un fotbalist care merită mai mult s-au născut în aceeași zi, desigur că în ani diferiți, și viața i-a adus împreună, de curând, la FC Petrolul Ploiești. Amândoi visează, ca un cadou, la succes, în Sâmbăta Mare, la finele meciului de acasă cu Daco-Getica București. Iar la final de sezon, cel mai prețios dar: promovarea în Liga 1! La mulți ani, „lupilor”!

Dar nu numai cei doi au motive de bucurie în Vinerea Mare, ci și trei predecesori de-ai lor la clubul găzarilor, cei care au lăsat în urmă amintiri plăcute și fac parte din istoria aproape centenară a Petrolului. Cu siguranță, suporterii culorilor „galben-albastre” își amintesc cu plăcere despre ei, văzându-i, nu o dată, pe iarba verde de la vechiul „Ilie Oană”, dar nu numai.

Tot astăzi, deci, vor fi sărbătoriți foști petroliști din diverse generații și cu diverse meserii după ce și-au pus ghetele în cui. Astfel, ploieșteanul Cristian Stan a emigrat în Italia, la San Remo, lucrând acum în turism și simțindu-se încă tânăr în prag de 50 de ani, la împlinirea celui de-al 49-lea. Târgovișteanul Bogdan Aldea (foto în text, al treilea de la stânga, alături de Emil Caras, Mihai Bordeanu, Dan Petrescu, Cristian Dragotă, Cornel Cernea, și el fost portar al Petrolului, și Cristian Panin, dorit, odată, de conducerea clubului găzarilor), cu un an și jumătate de carieră la FC Petrolul (2002-2003), a fost membru al staff-ului celui supranumit Bursucul la Guizhou Hengfeng Zhicheng, urmându-l în Superliga Chinei după ce au câștigat titlul național în România, la capătul ediției 2017-2018. La 38 de ani, Aldea este un preparator fizic foarte apreciat, după ce era, cândva, și o mare speranță a fotbalului autohton.

În sfârșit, ultimul – dar nicidecum cel din urmă – aniversat al zilei este un prolific agent FIFA, Bogdan Apostu (foto jos, cu fularul alb-roșu), echipier al defunctei SC FC Petrolul, în turul sezonului 2011-2012, cel de imediat după revenirea în primul eșalon, ulterior celor șapte ani parcă interminabili din Liga a II-a. Apostu rămâne un impresar neobosit și la vârsta de 37 de ani, printre jucătorii reprezentați de el aflându-se și tineri fotbaliști „U 21” Adrian Rus și Mihai Velisar, împrumutați de ACS Petrolul 52 la SCM Gloria Buzău. La mulți ani, domnilor Stan, Aldea și Apostu!

Foto: arhive personale Facebook