În vreme ce Darius Buia a renunțat la un salariu și jumătate pentru a fi lăsat să vină mai devreme la pregătiri, Serge Ekollo este asaltat cu o ofertă din SuperLig, dar nu numai! Pleacă africanul de la ACS Petrolul ’52?

Dragos Trestioreanu -

În vreme ce Darius Buia a renunțat la un salariu și jumătate pentru a fi lăsat să vină mai devreme la pregătiri, Serge Ekollo este asaltat cu o ofertă din SuperLig, dar nu numai! Pleacă africanul de la ACS Petrolul ’52?

Așa cum www.gazetaph.ro a notat, de curând, deși semnase deja un contract întins pe doi ani cu ACS Petrolul ’52 Ploiești mijlocașul ofensiv Darius Buia nu a fost lăsat să o părăsească pe Viitorul Pandurii Târgu Jiu, deși angajamentul său cu clubul gorjean urma să expire destul de repede. Astfel, Buia a fost obligat să se prezinte la startul antrenamentelor de sub comanda lui Cristian Lupuț și să participe, apoi, la acestea, fiind anunțat că trebuia să-și respecte contractul până la final, adică până la data de 30 iunie 2021. Pentru a nu pierde mai bine de două săptămâni din pregătirile viitorilor săi coechipieri de la Petrolul ’52, Darius a recurs la un gest nu des întâlnit în lumea fotbalului.

Mai precis, deși avea acceptul președintelui executiv și antrenorului principal ai noii sale formații de a onora întreg contractul și a-și primi astfel toți banii datorați de gorjeni, timișoreanul de origine i-a anunțat că renunță la un salariu și jumătate din ultimele trei, pentru a fi lăsat să plece la Ploiești puțin mai devreme! Așa s-a și întâmplat, iar joi, 24 iunie, a fost văzut la antrenamentul de dimineață, de la Brazi, atunci când s-a pus pentru prima oară sub comanda lui Nicolae Constantin, actualul său tehnician. Iar asta cu șase zile mai devreme decât deadline-ul angajamentului său oficial cu Viitorul Pandurii! Nu ar fi exclus însă ca Nae Constantin să-l și folosească pe Darius Buia – fiul lui Romulus Buia fiind la zi cu antrenamentele – vineri, 25 iunie, în meciul amical de la Breaza, de pe arena Parc, cu divizionara D Tricolorul, un joc care are șanse mari să fie preluat live, pe internet, de FCP TV, de la ora 17.00.

În vreme ce bănățeanul a intrat, repet, în focuri joi, având parte și de o ședință de pregătire tactică după-amiază, la ora disputării amicalului cu brezenii, un actual coechipier al său, camerunezul Serge Yvan Ekollo Malolo, un mijlocaș polivalent, a primit o ofertă onorantă din Turcia, de la o echipă din SuperLig (primul eșalon fotbalistic al țării eliminată, de curând, din grupele EURO 2020)! Dar, se aude că nu numai din patria Semilunii ar fi fost ofertat Ekollo, ci și din alte campionate din Europa, existând astfel eventualitatea de a se despărți de echipa prezidată de Costel Lazăr. Cel care l-a și adus, de altfel, la FC Petrolul, în mandatul său de director sportiv și, apoi, de președinte executiv. Dacă Serge este căutat de trupe din străinătate, nu se lasă mai prejos nici un fost antrenor al său, care l-a cerut din nou în iarnă și ar avea aceeași intenție și acum, la noua lui echipă. Să vedem astfel dacă, în asemenea condiții, africanul va mai continua la ACS Petrolul ’52.

Foto: www.fcpetrolul.ro