În ziua a doua de la EURO 2020, momente dramatice la Copenhaga! Vedeta Danemarcei, Christian Eriksen, căzut fără suflare pe gazon! Staff-ul medical a intervenit și cu un defibrilator! Meciul cu Finlanda a fost suspendat în minutul 44!

Dragos Trestioreanu -

În ziua a doua de la EURO 2020, momente dramatice la Copenhaga! Vedeta Danemarcei, Christian Eriksen, căzut fără suflare pe gazon! Staff-ul medical a intervenit și cu un defibrilator! Meciul cu Finlanda a fost suspendat în minutul 44!

Aproape de încheierea primei reprizei a celui de-al treilea meci de la EURO 2020, al doilea al zilei de astăzi, sâmbătă, 12 iunie, cel dintre Danemarca și Finlanda, de la Copenhaga, s-a consemnat un episod dramatic: vedeta gazdelor, Christian Eriksen (29 de ani), fost echipier al englezilor de la Tottenham Hotspur, vreme de șase ani și jumătate, de 18 luni component al actualei campioane din Serie A, Inter Milano, s-a prăbușit inert pe teren, aproape de linia de margine din dreptul tribunei a II-a, în jumătatea adversă.

Meciul a fost oprit, după mai multe secunde, de către centralul jocului, la solicitarea insistentă a combatanților, care și-au pus mâinile în cap, unii dintre ei având deja ochii înlăcrimați! După intervenția staff-ului medical al echipei naționale a Danemarcei, în vreme ce Eriksen nu dădea deloc semne de revenire, fiind inconștient, s-a cerut aducerea unui defibrilator, care a și fost folosit vreme de mai bine de un sfert de oră, momente în care s-a observat în transmisia televizată cum picioarele danezului zvâcneau, dar numai în urma folosirii aparatului!

Fapt nemaivăzut până acum pe un teren de fotbal, la episoade similare, coechipierii lui Christian l-au înconjurat și se rugau ca poate cel mai bun fotbalist al țării lor să își poată reveni. În acele clipe, spectatorii, la unison, danezi și finlandezi, erau șocați, ca și echipierii „Suomi”, rămași la marginea terenului, în dreptul tribunei oficiale, mulți având și ei lacrimi în ochi și rugându-se. A coborât și iubita lui Eriksen, pe care portarul Schmeichel și căpitanul Kjaer au încercat s-o liniștească. S-a scris în presa centrală că regizorul transmisiunii TV trebuie dat afara pentru că a oferit imagini cu partenera de viață a lui Christian, în acele clipe dramatice! Spectatorii au început să și aplaude, dar apoi, imediat, liniștea s-a reașternut pe arena din capitala Danemarcei.

După circa 20 de minute și mai bine, s-a luat decizia transportării fotbalistului, pe o targă, în afara terenului, ascuns după o pânză mare albă și de coechipieri ai săi. Imediat, UEFA a decis ca meciul să fie suspendat, clipă în care jucătorii din echipa națională a Finlandei, înlăcrimați și ei, s-au îndreptat spre vestiare, urmați de către adversarii lor. Nu se știa încă ce s-a întâmplat exact cu Eriksen, de ce căzuse inert, fără să fi fost atins de vreun oponent. Rămâne de văzut astfel răspunsul la motivul provocării prăbușirii pe gazon a numărului 10, în minutul 44 al meciului, la scorul de 0-0 Nici n-a început bine EURO 2020, care a avut parte numai de momente dramatice până acum, fiind amânat pentru un an față de data disputării inițiale, asta din cauza pandemiei de coronavirus, iar acum, în ziua a doua a turnului final, un fotbalist bine cunoscut în toată lumea se lupta, cu ajutorul medicilor și al rugăciunilor colegilor, pentru viața lui! Un tânăr, la 29 de ani, se afla într-o cumpănă mare, dar se spera că își va reveni cu bine!

UPDATE. „Un coleg de la Reuters l-a văzut pe Christian Eriksen ridicând mâna în timp ce era scos de pe teren. Avem speranțe”, scria, pe Twitter, jurnalistul Philip O’Connor; „Se pare că Eriksen a părăsit conștient terenul”, a notat și RTVE Deportes. UEFA a anunțat că fotbalistul și-a revenit, fiind transportat în afara terenului, cu masca de oxigen pe față și cu pulsoximetru pe un deget, dovadă și fotografia de față. El a fost dus la spital, acolo fiind stabilizat. La ora 21.45, tot UEFA a specificat că se va da un comunicat în privința stării medicale a lui Christian Eriksen și a cauzelor care au generat momentul dramatic prin care a trecut!

Foto: www.digisport.ro, www.gandul.ro și www.evzilei.ro