În ziua finalei Cupei României, Florian Walter a demisionat din Comitetul Executiv al FRF

Redactia -

În ziua finalei Cupei României, Florian Walter a demisionat din Comitetul Executiv al FRF

Intrat în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal ca unul dintre reprezentanţii echipelor din Liga I, de pe vremea când era finanţatorul Universităţii Cluj, Florian Walter (foto; www.rol.ro), actual preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC FC Petrolul Ploieşti şi, totodată, sponsor al acesteia, a demisionat din funcţia avută la Casa Fotbalului. Renunţarea lui a fost consemnată chiar în dimineaţa zilei în care Petrolul va disputa finala Cupei României-Timişoreana, în compania formaţiei CFR Cluj, 1 iunie 2013.

Dacă, în afara lui Walter, a mai renunţat la postura de membru al comitetului executiv al federaţiei şi un preşedinte de formaţie din Liga a III-a, Cristian Bobar, fost la CS Ştefăneşti şi aproape numit director sportiv la Dinamo Bucureşti, în schimb, reprezentantul fotbalului feminin, Marian Pălărie, de la echipa Sporting Craiova, nu vrea să-i facă pe plac lui Mircea Sandu, preşedintele FRF, care l-a suspendat în acest an, din cauza unor divergenţe. Astfel încât, Naşul mai trebuie să ducă muncă de lămurire ca să scape de… Pălărie, pe care îl „doare la bască” de boss-ul de la Casa Fotbalului, refuzând să demisioneze din comitetul executiv. D’ale fotbalului mioritic.

În ceea ce priveşte renunţarea lui Cristi Bobar, totul este clar, el părăsind un club din al treilea eşalon pentru un altul de nivel superior şi nu mai poate astfel să le reprezinte în C.Ex. pe echipele din Liga a III-a. Referitor la Florian Walter, nu sunt clare motivele demisiei, speculându-se însă că ar fi vorba despre problemele avute în prezent cu justiţia, fiind acuzat că a prejudiciat-o pe Universitatea Cluj cu peste 10 milioane de euro, în urma transferului la cotă 0 al 17 jucători ajunşi la SC FC Petrolul Ploieşti, din a cărui organigramă face parte el însuşi din toamna anului trecut.