Dezamorsându-se zvonul că ar exista conturi golașe, delegația FC Petrolul va zbura, duminică, spre Turcia la bordul unui charter! Din lot vor face parte și șase jucători accidentați mai ușor, dar nu și Silviu Pană, pasibil de a suferi cât de curând o intervenție chirurgicală!

Dragos Trestioreanu -

Dezamorsându-se zvonul că ar exista conturi golașe, delegația FC Petrolul va zbura, duminică, spre Turcia la bordul unui charter! Din lot vor face parte și șase jucători accidentați mai ușor, dar nu și Silviu Pană, pasibil de a suferi cât de curând o intervenție chirurgicală!

După ce au apărut zvonuri cu privire la goliciunea actuală a conturilor clubului găzarilor din Ploiești, FC Petrolul, fapt care ar conduce la imposibilitatea susținerii materiale a unui cantonament în Turcia, joi, 27 ianuarie 2022 – așa cum am scris azi-noapte -, urma să se ia decizia plecării sau nu în străinătate. Dezamorsându-se zvonul cu pricina, s-a hotărât închirierea unui charter în vederea deplasării la Lara, via Antalya! Între timp, spre norocul echipelor din Liga a II-a autohtonă, care au luat aceeași decizie, de a merge în Turcia la pregătiri, vremea s-a încălzit în zonă, ajungându-se la 11 grade Celsius, urmând să urce și spre 15 grade Celsius, singurul impediment fiind anunțul că vor veni… ploile. Oricum, va fi mult mai bine decât pe gerul din România!

În afara directorului sportiv Claudiu Tudor, a team managerului Costel Ilie, a ofițerului de presă Ionuț Pană și a cameramanului Cristian Chircă, în charterul de Antalya vor mai urca, alături de staff-ul tehnic, următorii fotbaliști: Raul Avram, Andrei Jercălău, Eduard Berbeacă (portari); Sergiu Pîrvulescu, Alberto Olaru, Bart Meijers, Viorel Lică, Marian Huja, Valentin Țicu, Mihai Velisar, Iulian Duță (fundași); Mario Bratu, Mihai Constantinescu, Cătălin Tolea (CSȘ Târgoviște/FC Pucioasa), Eugeniu Cebotaru, Seto Takayuki, Marius Chindriș, Cosmin Tucaliuc, Vlad Prejmerean, Alin Boțogan, Simon Măzărache, Dragoș Gheorghe (Astra Giurgiu), Alexandru Saim Tudor (mijlocași); Sory Diarra, Senad Jarovic, Marius Coman, David Ilie (atacanți). Cel puțin, acesta este, deocamdată, efectivul preconizat pentru cantonamentul de la Lara. Dacă jucătorii accidentați mai ușor, Berbeacă, Lică, Țicu, Velisar, Bratu și Măzărache, vor merge cu siguranță în Turcia, la pregătiri, Silviu Pană va rămâne în țară, lovitura primită de acesta la o gleznă putând să îl ducă chiar spre o intervenție chirurgicală, care să-l scoată din circuit pentru o perioadă mai îndelungată de timp. Joi, 27 ianuarie, și-a încheiat definitiv conturile cu FC Petrolul al treilea portar, atunci când a venit la Ploiești, al echipei naționale a Republicii Moldova, Nicolai Cebotari. Motivul pentru care acesta a cerut întreruperea de contract a fost tocmai pentru că, nefiind folosit deloc în acest sezon, a pierdut echipa națională a țării de peste Prut! Altfel, se speră ca în Antalya să mai ajungă, nu peste multă vreme, încă doi sau chiar trei jucători noi.

În altă ordine de idei, pe www.fcpetrolul.ro a fost postat azi, 27 ianuarie, numărul unui cont bancar oferit de către președintele de onoare al FC Petrolul, Mircea Dridea, Seniorul fotbalului ploieștean și prahovean, în vederea depunerii unor donații pentru – prioritar – academia de copii și juniori a clubului găzarilor. Asta în speranța că echipa mare va beneficia de un ajutor semnificativ de la oamenii de afaceri locali și de la alți iubitori ai culorilor galben-albastre, Contul este următorul: RO63BUCU1132235342986RON deschis la Alpha Bank, sucursala Ploiesti. Ei bine, dacă, astăzi, membrii fondatori ai AS Petrolul ’52 Ploiești au fost primii care au făcut donații, în afara domniilor lor a mai fost înregistrată… numai încă una!!! Dar, poate că sumele vor spori până vineri, 28 ianuarie, la ora 13.30, cea a meciului amical de la Blejoi dintre divizionarele secunde FC Petrolul și Unirea Slobozia, ultimul de dinaintea plecării în cantonament, peste două zile, duminică, 30 ianuarie! Și, bineînțeles, se mai așteaptă donații și după această dată!

Foto: www.fcpetrolul.ro și Druckeria