În ziua reluării pregătirilor, Petrolul l-a semnat pe Florin Plămadă. A fost „lup” în sezonul 2009-2010

Dragos Trestioreanu -

În ziua reluării pregătirilor, Petrolul l-a semnat pe Florin Plămadă. A fost „lup” în sezonul 2009-2010

În timpul conferinței de presă de prezentare a noului antrenor al Petrolului, Leo Grozavu, președintele executiv al grupării „lupilor”, Cristian Vlad, și-a exteriorizat, la un moment dat, satisfacția că-i va pune la dispoziție tehnicianului un „copil în care eu cred foarte mult”!

Ei bine, cel la care se referea Cristi Vlad nu era vreunul dintre nou-veniții din data de 20 iunie 2018, în vârstă de 19, 20 sau 22 de ani, ci unul având acum… 26 de ani! Unul care, în ediția de campionat 2009-2010, ultima dinaintea sezonului revenirii în Liga 1 a SC FC Petrolul, a bifat 11 meciuri în echipamentul galben-albastru, ca fundaș central. Atunci, la 17 ani, rădăuțeanul Florin Plămadă fusese împrumutat de Rapid Suceava la Petrolul, împreună cu un coechipier, Vlad Stănescu, fiul fostului petrolist Silviu Stănescu jucând recent la Foresta, în eșalonul secund. După o vreme, întors în Moldova natală, Florin Plămadă, care mai are un frate, Ionuț, ce-i va fi… adversar, în ediția viitoare a L2, cu ASU Poli Timișoara, a prins meciuri mai multe pe prima scenă a fotbalului autohton, atât la FC Botoșani, unde l-a avut ca antrenor pe Leo Grozavu, cât și la CSM Poli Iași. Florin a mai evoluat, potrivit www.fcpetrolul.ro, de-a lungul carierei sale, și la echipa CS Otopeni, bifând până în prezent 76 de partide în L1.

Este clar că, alături de Claudiu Herea, care a jucat și el în Liga 1, la Sepsi Sfântu Gheorghe, dar în mult mai puține meciuri, 13 per total, Plămadă este a doua achiziție sonoră făcută de către conducerea Petrolului, cel puțin deocamdată el preluând primul loc din topul neoficial al prezențelor în cel dintâi eșalon, din efectivul actual al „lupilor”. Spre desoebire de Herea, care și-a pus apostila pe un contract întins pe 2 ani, Florin Plămadă a ales varianta unui singur sezon, adică până la finele ediției 2018-2019.

Foto: www.fcpetrolul.ro