Înainte de meciul de la Dej, buletin medical al absenților Petrolului ’52. Potrivit medicului echipei, dr. Laura Popa, aproape 50% s-au recuperat și sunt apți de joc în Ardeal, contra Unirii!

Dragos Trestioreanu -

Înainte de meciul de la Dej, buletin medical al absenților Petrolului ’52. Potrivit medicului echipei, dr. Laura Popa, aproape 50% s-au recuperat și sunt apți de joc în Ardeal, contra Unirii!

Un dialog cu dr. Laura Popa, medicul divizionarei secunde ACS Petrolul ’52 Ploiești, cu privire la situația numeroșilor absenți din meciul de Cupa României, cu FC U 1948 Craiova, a devenit absolut stringent, iar răspunsurile de specialitate ale dânsei, chiar dacă se dau, firesc, în termeni de specialitate, devin totuși utile pentru suporteri, cei ale căror speranțe cu privire la viitorul imediat al liderului la zi al Ligii a II-a au crescut exponențial. Înaintea meciului de la Dej, cu Unirea, implicit a primului fluier al arbitrului Florin Andrei, din Târgu Mureș, doamna doctor Popa a mai reușit să rezolve dintre jucătorii cu probleme medicale, cei care nu au putut juca deloc în așa-zisa competiție KO. Ba chiar, la aproape 50% din numericul de-atunci, ceea ce este, să recunoaștem, o realizare deosebită a doamnei doctor.

„S-o luăm în ordinea posturilor” – își începe „informarea” detaliată, exhaustivă, de fapt, dr. Laura Popa. Cea care continuă: „În urma unui antrenament, portarul Nicolai Cebotari a simțit o durere la nivelul coapsei drepte 1/3 superioară, iar în urma investigațiilor, am decis că are nevoie de un repaus de șapte zile și, apoi, de fiziokinetoterapie, un tratament pe care îl face și în prezent, de altfel”. Trece apoi la fundașul dreapta, tânărul Sergiu Pîrvulescu, despre spune că a simțit, și el, o durere, dar în zona inghinală stângă. Asta după meciul de la Slobozia, cu echipa locală, Unirea. Și brașoveanului, tot  în urma investigațiilor, i-a recomandat ședințe de fiziokinetoterapie, la centrul de specialitate care are contract cu ACS Petrolul ’52. Din fericire, Pîrvulescu are numai – în termeni medicali – o încărcătură musculară, nu ceva mai serios. „Olandezul Bart Meijers a resimțit, ca și coechipierul său din defensivă, tot o durere în zona inghinală stângă, însă nu a fost la fel de norocos, deoarece, în urma investigațiilor amănunțite, ecografii și RMN, la el am descoperit o ruptură parțială fasciculară musculară”– a precizat dr. Popa, adăugând că „Meijers a avut nevoie de repaus total și, desigur, de ședințe de fiziokinetoterapie, ulterior”.

Și-am ajuns la fotbalistul așteptat să facă diferența, atât cu „Craiova lui Mititelu”, cât și la Unirea Dej. Firește, este vorba despre atacantul-golgheter Sory Ibrahim Diarra, absent marți seară nu numai de pe teren, ci și din efectivul înscris de team managerul sărbătorit în această săptămână, Costel Ilie, în raportul de joc. „Tot în urma meciului de la Slobozia, Diarra a simțit o durere ca o arsură, la nivelul coapsei drepte 1/3 medie, iar în urma controalelor de specialitate, i-am recomandat repaus total” – a declarat pentru www.gazetaph.ro medicul Petrolului ’52, neuitând să adauge și că africanul „va beneficia, la rândul lui, de ședințe de fiziokinetoterapie și de un tratament pentru o recuperare, să-i zic așa, cât mai rapidă”. Ca o paranteză, pe www.fcpetrolul.ro, în avancronica meciului de mâine de la Dej se scrie că Diarra a suferit o ruptură musculară, ceea ce ar mai schimba, oarecum, datele problemei, ca perioadă de refacere. Cât privește perioada de absență a lui Cebotari, Pîrvulescu, Meijers și Diarra, doamna doctor a afirmat: „Nu putem ști, în acest moment, nimic foarte exact, dar Cebotari, Pîrvulescu și Meijers vor reveni cât de curând, iar în privința lui Diarra, sper să fie din nou apt peste maximum două săptămâni, de altfel urmând ca, peste șapte zile, să-i mai fac o ecografie de părți moi, așa cum se zice în limbajul medical, în funcție de rezultatul aceleia decizând când va începe fiziokinetoterapia. În schimb, pentru că nu am avut probleme majore, Valentin Țicu, Eugeniu Cebotaru și Cosmin Tucaliuc au devenit apți de a se antrena după meciul din Cupa României, implicit și de meciul de la Dej, dacă Nae Constantin va aprecia că este cazul să-i folosească”.

Pe scurt, prin competența remarcabilă a dânsei, iată că doamna doctor Laura Popa – care are și alte probleme, cu mult mai multe și mai importante, decât la fotbal, la spitalul unde este medic – a rezolvat o parte semnificativă din absențele de la debutul acestei săptămâni. Drept urmare, i-a oferit antrenorului principal Nicolae Constantin prilejul să alinieze un prim „11” cât mai apropiat de cel ideal. Mai rămâne ca fotbaliștii să-i facă drept cadou, sâmbătă, 25 septembrie 2021, de la ora 13.00, un joc foarte bun, iar ca o consecință a acestuia, încă un succes, care să-i țină pe primul loc în ierarhia la zi a Ligii a II-a. Și astfel să-i bucure pe suporterii atât de grozavi de la meciul din Cupa României, și aceștia trebuind să-i mulțumească – de ce nu? – dr. Popa pentru eforturile dânsei de a le oferi pe teren fotbaliști apți să le aducă, adesea, victorii!

Foto: www.fcpetrolul.ro, Ionuț CĂRBUREANU și www.sportpictures.eu (Răzvan PĂSĂRICĂ)