Înainte de nedorita mini-vacanță din… mini-retur, FC Petrolul a făcut antrenamente, concursuri amicale și a vândut bilete virtuale pentru meciul amânat contra Ripensiei, idee ADGA în beneficiul CCJ!

Dragos Trestioreanu -

Înainte de nedorita mini-vacanță din… mini-retur, FC Petrolul a făcut antrenamente, concursuri amicale și a vândut bilete virtuale pentru meciul amânat contra Ripensiei, idee ADGA în beneficiul CCJ!

Întreruperea mini-returului campionatului Ligii a II-a de fotbal din țara noastră, începând destul de repede după desfășurarea etapei a XXIV-a, nu i-a luat prin surprindere pe fotbaliștii de la FC Petrolul. Înmulțirea, în această săptămână, a cazurilor de infectare cu virusul Covid-19 a grăbit, firesc, decizia FRF, la recomandarea Guvernului României. Imediat după măsura luată de către forul conducător al sportului rege, băieții lui Costel Enache au continuat antrenamentele, dar numai până înaintea week-end-ului, atunci când oficiali ai clubului lor – vicepreședintele Octavian Grigore, avocatul Dragoș Ferariu și directorul sportiv Costel Lazăr – i-au adunat pe Laurențiu Marinescu & Co., alături de staff-ul tehnic al acestora, în sala de conferințe de la arena Ilie Oană și le-au comunicat decizia de a se declar stop și ședințelor de pregătire, iar asta până miercuri, 18 martie 2020. Deci, o mini-vacanță în plin… mini-retur!

După această veste, petroliștii au plecat spre Strejnicu, acolo unde au făcut ultimul antrenament, asezonat cu un concurs de „meciuri amicale” pe teren mare, dar și redus, între diverse „echipe”, alcătuite din efectivul avut la dispoziție de Costel Enache, Cătălin Munteanu, Mihai Ștețca și Alessandro Cittadino. „Confruntările” au avut darul de a-i bine dispune pe „lupi”, vremea bună de afară permițând un antrenament bun și totodată, repet, foarte plăcut. Cei mai fericiți au fost, evident, învingătorii, dintr-o „echipă” de șase formată din patru străini, Younes Hamza, Derlis David Meza Colli, Pol Roigé Rodríguez și total refăcutul Armando Vajushi, plus tinerii „U 20” autohtoni Antoniu Manolache și Robert Enache.

Tot în această săptămână, Younes Hamza și Sergiu Arnăutu au primit ca „supliment” sarcina de a-i atrage pe suporteri în vederea achiziționării de bilete virtuale – de colecție – pentru un meci care a fost… amânat! Mai precis, cel contra Ripensiei Timișoara, ce trebuia să aibă loc duminică, 15 martie 2020, de la ora 11.00, pe arena Ilie Oană. Idee remarcabilă a Asociației Diaspora Galben Albastră, preluată de la un club prim-divizionar, CSU Poli Iași, vânzarea de bilete virtuale, cu valoarea nominală de 10 lei, a fost gândită în vederea asigurării unui ajutor material pentru Centrul de Copii și Juniori al FC Petrolul. Tichetele, care au intrat în colecția celor care le-au achiziționat, au fost vândute prin internet și la casa de bilete de lângă peluza 1 de la „Ilie Oană”.

Astfel, s-a făcut un cadou frumos așa-numitului „schimb de mâine”, cum se zicea cândva, și a mai alinat și dorul suporterilor pentru partidele de fotbal, achiziționarea unui bilet creând impresia că… sportul rege continuă! Până când va fi oprit campionatul ligii secunde nimeni nu știe sigur, deocamdată fiind vorba despre 31 martie 2020, dată care este apreciată totuși cam prea apropiată față de amploarea luată de coronavirus în România. Nu întâmplător, președintele Klaus Iohannis a luat decizia radicală de a instaura de luni, 16 martie 2020, starea de urgență în România, situație în premieră absolută pentru țara noastră!

Foto: www.fcpetrolul.ro