Înainte de… promovarea în L3, CS Blejoi i-a susținut pe tricolorii „U 21”, iar a doua zi va merge la curse. Pe seară, trece la treabă, căci mai e un pic și gata!

Dragos Trestioreanu -

Înainte de… promovarea în L3, CS Blejoi i-a susținut pe tricolorii „U 21”, iar a doua zi va merge la curse. Pe seară, trece la treabă, căci mai e un pic și gata!

Sâmbătă, 15 iunie 2019, campioana Ligii A Prahova, CS Blejoi, a rezolvat mare parte din dubla manșă a barajului de promovare în Liga a III-a de fotbal, câștigând – la Izvoarele – turul din deplasare cu trupa câștigătoare a celui de-al patrulea eșalon din județul Giurgiu, AS Mihai Bravu. Scorul de forfait, 3-0, după ce la pauză fusese 1-0, Cosmin Lambru schimbând primul tabela, iar apoi căpitanul Irinel Dumitru mărind ecartul, din penalti, iar Dănuț Iancu stabilind rezultatul final, a decis cel puțin 90% numele echipei promovate! Însă, așa cum și Blejoiul, acum un an, a sperat să revină după acel trist și neașteptat 1-5 de la Independența, cu Venusul, tot așa poate spera sâmbătă, 22 iunie, de la ora 17.30, și AS Mihai Bravu!

Fapt pentru care conducătorii prahovenilor și-au luat măsuri de precauție, asigurându-le fotbaliștilor lui Răzvan Vlad și Emil Coșieru un cantonament la hotelul Rapsodia, lângă arena din Blejoi, acolo unde băieții au intrat de vineri, putând astfel să urmărească, pe micile ecrane, meciul de infarct de la Cesena, dintre România „U 21” și Anglia „U 21”. Unul încheiat cu victoria tricolorilor cu rezultatul de 4-2, după ce în minutul 75 tabela arăta un scor alb! Dumitru & Co. i-au susținut pe bravul Ionuț Radu și pe tenacii coechipieri ai acestuia, având de învățat pentru meciul retur din baraj cum este cu motivarea! Sâmbătă dimineață, blejoienii vor avea tot câteva ore de relaxare, urmând a bifa o deplasare la Hipodromul Ploiești, pentru a urmări cursele de trap ale zilei. Iar, spre seară, vor fi ei protagoniștii unui spectacol sportiv, sperând să-și bucure simpatizanții cu un nou succes, după care să se dea drumul la sărbătorirea eventului, campionat și faza județeană a Cupa României, precum și a accederii în Liga a III-a!

Față de meciul de la Izvoarele, va reveni în lot suspendatul de atunci, Ștefan Ghinea, și va ieși din schemă juniorul din propria pepinieră Alex Cocoș, situație în care se poate anticipa intrarea celui dintâi în primul „11” și trecerea titularului din deplasare, Vlad Badea, pe bancă. În rest, s-ar putea să fie vorba despre aceeași formație de debut ca și în manșa tur, cu Adrian Gheorghe în poartă, cu Claudiu Stoica pe dreapta defensivei, cu Theodor Bojoagă și Bogdan Năstase pe axul centrul al apărării, și cu mai sus-numitul Ghinea pe stânga, cu Irinel Dumitru și Eugen Rudaru la „închidere”, cu Cosmin Lambru ca „vârf de lance”, avându-i în spatele lui pe Cătălin Ruptureanu, Dănuț Iancu și Ionuț Chiși sau Cristian Vasile. Adversarii îi vor alinia cu siguranță și la retur pe numeroșii jucători aduși de la Venus Independența, anul trecut, în frunte cu portarul foarte bun din tur, Laurențiu Marin, animați cu toții de dorul de revanșă, mai mult ca sigur. Dar, e greu să începi un meci de la… 0-3! Adică, așa cum îl începuse și Dentas Tărtășești în urmă cu doi ani, dar a scos totuși un 2-2, pe arena Ilie Oană, cu Petrolul. Degeaba, evident!

Apropo de Petrolul, Comisia Centrală de Arbitri a delegat un central care le-a fost mereu cam… contra „lupilor”, un cavaler al fluierului despre care se aude că nu ar fi promovat în lotul L2 tocmai după un joc al Petrolului! Este vorba despre piteșteanul Marius Naidin, cel care va fi asistat la cele două linii de Mihai Marian Ionescu, din Suseni, județul Argeș, și Viorel Pânzaru (Brașov). Vor fi „observați” de către fostul asistent gălățean Silviu Veronel Ioan, coleg de post și lot, cândva, cu actualul președinte al Comitetului Director al CS Blejoi, Gheorghe Biziniche. Se dorește ca Naidin să conducă însă la fel de bine returul, așa cum a făcut-o, în tur, brigada olteanului Nicușor Flueran! De organizatori se va ocupa un alt trimis al FRF, bucureșteanul Victor Radu, care nu avea cu siguranță probleme la fața locului, cunoscut fiind fair play-ul gazdelor, acestea sperând ca, la final, să se… trezească în L3, părăsind-o definitiv pe L4! 

Foto: AS MIHAI BRAVU Facebook și Paul MÂINEA