Încă 30.000 de lei scoși de Comisia de Disciplină a FRF din bugetul Petrolului! Șase meciuri vor juca „lupii” fără fani în ambele peluze!

Redactia -

Încă 30.000 de lei scoși de Comisia de Disciplină a FRF din  bugetul Petrolului! Șase meciuri vor juca „lupii” fără fani în ambele peluze!

Ceea ce era de așteptat să se întâmple s-a întâmplat: în urma ședinței săptămânale a Comisiei de Disciplină de la FRF și ca urmare a raportului observatorului de joc, Marin Petrache, președintele AJF Giurgiu și, totodată, contestatarul alegerilor pentru postul de președinte la Casa Fotbalului, s-a decis o nouă amendă usturătoare pentru SC FC Petrolul, de 30.000 de lei, din cauza scandărilor xenofobe din debutul partidei dintre echipa găzarilor și Ceahlăul Piatra Neamț! Asta plus șase meciuri din Liga I cu ambele peluze închise (foto jos; www.fcpetrolul.ro)! Deși se primise un ultim avertisment după manifestările necorepsunzătoare de la mai multe meciuri de acasă – din turul actualei ediții – ale unor suporteri, amenințându-se cu închiderea arenei Ilie Oană, totuși, CD a recurs acum doar la măsura mai sus-menționată. În condițiile în care fotbalul românesc este tot mai sărac, a plăti, după fiecare joc disputat pe propriul teren, câte o amendă foarte mare, totalul depășind 150.000 de euro, acțiunile celor care au continuat să ignore atenționările primite de la CD au însemnat atârnarea unei pietre de moară pe grumazul SC FC Petrolul! Nu numai noua amendă, ci și scăderea rețetei la deja prea multe confruntări de pe „Ilie Oană” împietează și mai mult asupra veniturilor clubului. Ciudat este că, și după instalarea, în dreptul peluzelor, a unor camare de luat vederi sofisticate, prin care să fie depistați fanii care recurg la scandări xenofobe sau aduc injurii oficialilor din fotbalul românesc, o parte dintre suporteri tot nu s-a ferit să continue ceea ce-au început cu câteva etape mai înainte.

În urma deciziei CD, care este posibil să fie atacată de SC FC Petrolul la Comisia de Apel, Geraldo Alves și coechipierii săi trebuie să evolueze cu mai puțini susținători pe stadion la ultimele trei dueluri de acasă, din tur, cu Oțelul Galați, ASA Târgu Mureș și Concordia Chiajna, dar și la primele tot atâtea din retur – contra echipelor FC Brașov, CSMS Iași și CS Universitatea Craiova. Cu un suport mult mai Peluza_1scăzut din peluze, cu aproape 4.000 de suporteri în minus, cu o „gaură” mare la buget, SC FC Petrolul se vede pusă în situația de a-și periclita obiectivul fixat pentru ediția de campionat 2014-2015 – titlul de campioană națională! Chiar dacă adversarele din meciurile în care cele două peluze vor fi închise, prin verdictul CD, vor fi de linia a doua sau a treia a Ligii I, nu trebuie uitat principiul conform căruia un campionat se câștigă în fața echipelor mici! Și tocmai în fața a cel puțin patru-cinci dintre acestea, „lupii” nu vor mai benefIcia de încurajările întregii arene! Ce scop au avut cei care Peluza_2au considerat că recidivele nu vor sancționate mereu? Ori nu le-a păsat deloc? Le va plăcea cum va arăta stadionul la șase meciuri? NU și-au făcut deja o impresie despre cum s-a întâmplat în partidele în care anumite sectoare nu au mai putut fi ocupate? Cu îi folosește această perpetuare a unor manifestări întotxdeauna sancționabile drastic? Echipei favorite – și susținute atât de frumos până mai ieri – nicidecum! Un suporter adevărat poate greși o dată, poate greși de două ori, hai, poate de trei, dar la infinit – NICIODATĂ! Și-ar trebui astfel să-și autoevalueze statutul de SUPORTER! Ori ești, ori nu ești, cale de mijloc neexistând! Gata, nu se mai poate acuza că are cineva ceva cu Petrolul! Din interior are cineva, asta-i sigur! Atenție, încă o manifestare de același gen va conduce 100% la închiderea întregii arene, poate mai mult decât pentru șase partide! Iar atunci, imagini precum cele cu 15.000 de suporteri pe stadion (foto sus; www.gsp.ro) vor deveni o… Fata Morgana!