Încă un Sony pentru găzari

Redactia -

Încă un Sony pentru găzari

Deşi primul cantonament de pregătire în vederea abordării următorului campionat al Ligii I era aproape să se termine, urmând a se încheia marţi, 26 iunie 2012, SC FC Petrolul Ploieşti nu reuşise să rezolve un post apreciat ca fiind încă deficitar, cel de fundaş dreapta, Sebastian Achim, adus de la „U” Cluj, nefiind considerat chiar un titular cert. Între timp, oficialii „lupilor” au reuşit să rezolve şi această problemă, nou-venitul Jean Sony Alcenat (foto, în dreapta: www.ziarelive.ro) sperându-se să fie jucătorul defensiv de bandă visat.

Născut pe 23 ianuarie 1986, la Port-au-Prince, capitala statului Haiti, Jean Sony Alcenat, cunoscut în lumea fotbalului drept Sony – urmând a fi astfel al doilea purtând acest prenume la Petrolul, după Sony Mustivar -, are o înălţime de 1,74 metri şi a debutat în fotbal la echipa de tineret din ţara sa, Aigle Noir (Vulturul Negru, în traducere), la care a activat vreme de patru ani (2000-2004). Apoi, pentru alţi tot atâţia a bifat 98 de prezenţe şi 14 goluri,  în lotul de seniori al aceleiaşi formaţii. Vreme de două sezone, în perioada 2009-2011, a apărat culorile clubului portughez Leixoes, având 60 de apariţii, fără gol înscris. În ultima ediţie de campionat a fost împrumutat la o altă echipă lusitană de prim eşalon, Rio Ave, pentru care a jucat de 19 ori în Superliga Sagres, de 4 ori în Cupa Ligii şi de două ori – în Cupa Portugaliei, după cum scrie www.fcpetrolul.ro. Noul Sony al Petrolului, echipă pentru care a semnat un contract întins pe două ediţii de campionat, a fost de 33 de ori internaţional al statului Haiti, marcând şi patru goluri.

Jean Sony Alcenat poate evolua nu numai ca fundaş dreapta, ci poate fi folosit la nevoie şi ca mijlocaş pe aceeaşi parte a terenului. El a ajuns în România şi se află la dispoziţia lui Mircea Rednic, noul său antrenoor principal, cunoscându-şi noii coechiperi la Centrul Naţional de Pregătire de la Mogoşoaia şi la baza sportivă a FRF de la Bufea, acolo unde se antrenează, în prezent, petroliştii.